ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

«Ελλάδα 2021»: Ζωντανεύει και στο Ναύπλιο η ιστορία της Επανάστασης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:09:00 μ.μ. | | | |
«Ελλάδα 2021»: Ζωντανεύει και στο Ναύπλιο η ιστορία της Επανάστασης (βίντεο)
Στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα γίνουν ταυτόχρονες προβολές σε κτίρια 18 πόλεων της χώρας, ανάμεσα τους και το Ναύπλιο, σχετικές με την Επανάσταση του ΄21.

Ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μία εκ των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία αφορά σε μια οπτικοποιημένη αφήγηση της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν.

Για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάνει λόγο στη σχετική ανακοίνωση της, η Επιτροπή.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

Οι πόλεις, όπου θα «ζωντανέψει» η ιστορία της επανάστασης θα είναι:

Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος.

Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επέβαλε η συγκυρία, η δράση μεταφέρθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ