ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 9η Μάη "Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των λαών"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 π.μ. | |
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 9η Μάη "Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των λαών"
Στις 9 Μάη οι λαοί γιορτάζουν, τιμούν και θυμούνται την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που σηματοδοτείται από την υπογραφή άνευ όρων συνθηκολόγησης των ναζί στις 9 Μάη του 1945.


Ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός, τα 20 εκατομμύρια νεκρών της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών που έπεσαν στα πεδία των μαχών, τα αντιστασιακά κινήματα της Ευρώπης, με ψυχή τους τα Κομμουνιστικά Κόμματα· με την θυσία τους υπέγραψαν το έπος της αντιφασιστικής νίκης!

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Το ΚΚΕ είναι περήφανο που αποτέλεσε τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων. Σε όλο το διάστημα της τριπλής Κατοχής, το ΚΚΕ έδωσε τον ανθό του στον αγώνα ενάντια στον ναζισμό - φασισμό. Τα χιλιάδες μέλη του, με την ηρωική τους δράση και θυσία, έγραψαν κάποιες από τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας του, συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.

Η ΕΕ, συνεπής στις επιδιώξεις της να φέρει ανάποδα την Ιστορία, έχει ονομάσει την 9η Μάη «μέρα της ΕΕ». Φέτος επιλέγει την 9η Μάη για να ξεκινήσει μία νέα πλύση εγκεφάλου, την λεγόμενη «διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης». Πρόκειται για μία χρυσοπληρωμένη εκστρατεία της ΕΕ, με την συμβολή επιχειρηματικών ομίλων, λόμπι, ΜΚΟ και διάφορων εργατοπατέρων, με στόχο τον προκλητικό εξωραϊσμό του συστήματος και της ΕΕ, την χειραγώγηση, τον αντικομμουνισμό. Η ΕΕ παίρνει τα μέτρα της βλέποντας την εντεινόμενη αμφισβήτηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των λαών και της νεολαίας σε αυτήν. Η ΕΕ ταυτίζει τον εαυτό της με την Ευρώπη, ενώ είναι μία διακρατική ιμπεριαλιστική συμμαχία που από τα σπάργανα ήταν ένωση των εκμεταλλευτών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Οι εξελίξεις, όπως το Brexit και οι οξυνόμενοι ανταγωνισμοί στο εσωτερικό της, αποδεικνύουν ότι η ΕΕ δεν είναι ούτε νομοτέλεια, ούτε πολύ περισσότερο μπορεί να μετατραπεί από φυλακή των λαών σε «κοινό σπίτι» καταπιεστών και καταπιεσμένων.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο έχουν προσφέρει ακόμη περισσότερες, τραγικές αποδείξεις για το πόσο ξεπερασμένο είναι το καπιταλιστικό σύστημα. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι σε αυτό το σύστημα η ανάπτυξη της επιστήμης και της παραγωγής υποτάσσεται στις ανάγκες των εκμεταλλευτών, στα κέρδη τους και τους ανταγωνισμούς μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων, καπιταλιστικών κρατών, ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

Οι σημερινές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στο μέτωπο των διεθνών ανταγωνισμών προσδίδουν ακόμα περισσότερη σημασία στην Ιστορία και τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α’, ήταν απόρροια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Επιβεβαιώνεται ότι όταν οι αντιθέσεις των μονοπωλίων για τον έλεγχο των αγορών και την κερδοφορία τους δεν μπορούν να λυθούν με εύθραυστους συμβιβασμούς, στο πλαίσιο μιας ιμπεριαλιστικής "ειρήνης", λύνονται με τον πόλεμο.

Γι’ αυτό και σήμερα οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται με "μήλον της Έριδος" τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους Ενέργειας. Σήμερα, που η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ενισχυθεί ως πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, προωθώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και την Κίνα, η πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια καθιστά τον λαό μας «στόχο».

Η ΕΕ έχει εντάξει στην επίσημη ιδεολογία της την απαράδεκτη "θεωρία των δύο άκρων", την εξίσωση του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό, πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό με την ηρωική δράση των ΚΚ και της Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, σήμερα με τη στήριξη της ΕΕ, τίθενται εκτός νόμου τα Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, τιμώνται οι συνεργάτες των Ες Ες και γκρεμίζονται ιστορικά μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης που θύμιζαν στους λαούς πώς, ποιοι και με τι θυσίες τσάκισαν τον φασισμό.

Η νικηφόρα προέλαση του Κόκκινου Στρατού και τελικά η συντριβή του ναζισμού έγιναν δυνατές χάρη στην ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, στα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Χάρη σ’ αυτά τα πλεονεκτήματα μπόρεσε η ΕΣΣΔ να γίνει μια ισχυρή οικονομική δύναμη και να δημιουργήσει έναν αξιόμαχο Κόκκινο Στρατό.

Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη. Το ελπιδοφόρο αύριο ξεκινάει στο σήμερα της οργανωμένης δράσης και πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών, στην ισχυροποίηση της πάλης σε κάθε χώρα ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Ο σημερινός αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι «πιστός και άγρυπνος φρουρός» της ιστορικής αλήθειας κόντρα στην προσβλητική προσπάθεια να εξισωθεί ο ναζισμός με αυτόν που τον συνέτριψε: Τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Ο σοσιαλισμός είναι το μόνο, φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας.

Το δίκιο του λαού θα νικήσει «ό,τι και να είναι τ’ άστρα»!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ