ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Και το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας ζητάει να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Και το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας ζητάει να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Κοινή πρωτοβουλία αναλαμβάνουν πάνω από 40 Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, ζητώντας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας να μπει φραγμός στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες που διογκώνονται με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας.

 Έτσι, ζητούν την κατάργηση για φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, καθώς και την εξέταση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων για την κτήση προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπό δημόσιο έλεγχο (όπως συνέβαινε και πριν το 2000).

«Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή, την πιο μαζική ενέργεια για ζητήματα εκπαίδευσης του οργανωμένου κόσμου της εργασίας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, γεγονός που μαρτυρά ότι πλέον η κοινωνία βλέπει με πολύ μεγάλη ανησυχία το δημόσιο αγαθό της Παιδείας να εμπορευματοποιείται με τις συνέπειες να είναι οδυνηρές για τους μαθητές που φοιτούν στα δημόσια σχολεία, τα παιδιά που προέρχονται από τις τάξεις των μη προνομιούχων» σημειώνει η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).

Όπως αναφέρει, με το ψήφισμα που συνυπογράφουν τα Εργατικά Κέντρα από κάθε γωνία της χώρας ζητείται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και το Υπουργείο Παιδείας να ληφθούν άμεσα μέτρα, «ώστε να αποτραπεί μια πανεθνική εκπαιδευτική τραγωδία που θα οδηγήσει μοιραία στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών των δημόσιων σχολείων από την πανεπιστημιακή γνώση και από την πρόσβαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Οι εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας κάνουν λόγο για «ασύδοτη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων που προκαλεί φόβο πλημμυρίδας παράνομων δήθεν άριστων τίτλων σπουδών», καθώς και για «χωρίς κανένα διάλογο, εν μέσω πανδημίας, εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα κρατήσει πάνω από 25.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίου και που απειλεί να βάλει λουκέτο σε δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα με οδυνηρές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες».

Η ΟΙΕΛΕ, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κοινοποιεί το ψήφισμα πρωτοβουλίας και ζητά συνάντηση μαζί της. «Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά τραυματισμένη από τις συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής και της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης. Με τη χώρα μας να κατέχει το θλιβερό ευρωπαϊκό πρωτείο σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, θα έπρεπε να είναι κυρίαρχος εθνικός στόχος η καταπολέμησή τους και όχι η ναρκοθέτηση και των τελευταίων εναπομεινάντων θυλάκων διαφάνειας και αξιοπιστίας. Το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της απαιτείται να παραμείνει υπό τη διαρκή φροντίδα, εποπτεία, αρωγή και προστασία της πολιτείας ως μίας από τις βασικές παραμέτρους ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής του τόπου μας. Ελπίζουμε να αφουγκραστείτε την εύλογη αγωνία μας και εκφράζουμε την επιθυμία για συνάντηση μαζί σας, ώστε να σάς εκθέσουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας» σημειώνει.

Το ψήφισμα υπογράφουν τα ακόλουθα Εργατικά Κέντρα:

Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ
Ε.Κ. ΑΙΓΙΟΥ
Ε.Κ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ε.Κ. ΒΕΡΟΙΑΣ
Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ
Ε.Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Ε.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ε.Κ. ΔΡΑΜΑΣ
Ε.Κ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Ε.Κ. ΕΒΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ
Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ
Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Ε.Κ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ε.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ε.Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ε.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ε.Κ. ΚΙΑΤΟΥ
Ε.Κ. ΚΙΛΚΙΣ
Ε.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ε.Κ. ΛΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ε.Κ. ΛΑΥΡΙΟΥ
Ε.Κ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ε.Κ. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
Ε.Κ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ε.Κ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ε.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ε.Κ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ε.Κ. ΡΟΔΟΥ
Ε.Κ. ΦΛΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ε.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε.Κ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ε.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ
Ε.Κ. ΧΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ