ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Στο μηχανογραφικό εισαγωγής από φέτος και οι σχολές του Υπ. Τουρισμού - 50 θέσεις στην Τουριστική Σχολή Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | |
Στο μηχανογραφικό εισαγωγής από φέτος και οι σχολές του Υπ. Τουρισμού - 50 θέσεις στην Τουριστική Σχολή Άργους
Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 2428/2021 οι 52 ειδικότητες Δημοσίων ΙΕΚ για το παράλληλο μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από φέτος δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων να καταθέσουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο με 52 ειδικότητες σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων στα ΔΙΕΚ για τους υποψήφιους που θα υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό, σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση.

Για το Υπ Τουρισμού υπάρχουν οι δημοφιλείς ειδικότητες Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τουρισμό με την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος να προσφέρει 50 θέσεις ( πρωί και απόγευμα).

Η ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας της Τουριστικής Σχολής Άργους δεν θα είναι φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο οπότε οι ενδιαφερόμενοι-νες θα καταθέσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση με την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης εντός του καλοκαιριού.

Θεωρούμε σημαντική καινοτομία του Υπ Τουρισμού την ένταξη των σχολών μας στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπ Παιδείας αναγνωρίζοντας και αναδεικνύοντας το σημαντικό και εξειδικευμένο έργο που προσφέρεται κάθε χρόνο στους σπουδαστές και όσους/όσες τους ενδιαφέρει η τουριστική εκπαίδευση βασιζόμενη σε εμπειρία 40 χρόνων και πλέον από εκπαιδευτικό προσωπικό πολύχρονης επαγγελματικής τουριστικής σταδιοδρομίας και χώρους με κατάλληλο για τον σκοπό αυτό εξοπλισμό. 

Επίσης και με ένα δίκτυο συνεργαζόμενων τουριστικών επιχειρήσεων με αμειβόμενη και εποπτευόμενη πρακτική άσκησης σε τουριστικούς χώρους επιπέδου τόσο εντός της Αργολίδας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μάλιστα με την πρόσφατη ΚΥΑ που εξέδωσε το Υπ Τουρισμού επεκτείνεται το δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων για πρακτική άσκηση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χαρακτηριζόμενες ως « Μπουτίκ ».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν και οι ενδιαφερόμενοι-νες και στο τηλ 27510 20115 αλλά και με αποστολή μέιλ στο iekpel@mintour.gr

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ / Δ.ΝΤΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ