ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Πορεία διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:58:00 μ.μ. | | | |
Πορεία διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν Εργατικά Σωματεία της Αργολίδας στο Ναύπλιο το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Πορεία διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο
Το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας αναφέρει σε ανακοίνωση του:

Το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων. Είναι ένα άθλιο νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους.
Για να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση η μεγαλοεργοδοσία, χτυπούν μια και καλή τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τις εργατικές διεκδικήσεις. Διαλύουν το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία!

Δεν αφήνουν τίποτα ανέγγιχτο με μέτρα που εξασφαλίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Στο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσθέσει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει γερά όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, επεκτείνει την ευελιξία και δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια! Οργανώνουμε την αντίσταση και τον αγώνα μας μέσα σε κάθε δουλειάς.
Η κανονικότητα, ο εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά! Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν! Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

· Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, να αποσυρθεί άμεσα.

· Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ