ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Μητροπολίτης Αργολίδας: Χειροτονούμε ελαφρά τη καρδία κληρικούς - Παραλίγο να ήμουν και εγώ στο περιστατικό με το βιτριόλι (ηχητικό)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. | | |
Μητροπολίτης Αργολίδας: Χειροτονούμε ελαφρά τη καρδία κληρικούς - Παραλίγο να ήμουν και εγώ στο περιστατικό με το βιτριόλι (ηχητικό)
Για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, όπου ιερέας ο οποίος καθαιρέθηκε πέταξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες και τον γραμματέα των Συνοδικών Δικαστηρίων, μίλησε αποκλειστικά στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Μάλιστα, αποκάλυψε πως παραλίγο να ήταν και ο ίδιος στο Συνοδικό Δικαστήριο ως αναπληρωματικό «Είχα εργασία και δεν ήμουν στο αποτρόπαιο αυτό γεγονός», είπε.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγινε την Τετάρτη στο Συνοδικό Δικαστήριο. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι θλιβερό γεγονός δυστυχώς», ανέφερε αρχικά και τόνισε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή για τη χειροτονία κληρικών. «Ίσως πρέπει να προβληματιστούμε λιγάκι για τους κληρικούς που χειροτονούμε. Έχουμε μεγάλη ευθύνη και οι πνευματικοί και οι Μητροπολίτες. Αν είμαστε αδιάφοροι ή επιπόλαιοι σε αυτό το θέμα θα έχουμε τέτοια προβλήματα και χειρότερα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις συμαρτυρίες, απάντησε: «Δεν είναι θέμα συμαρτυρίας. πολλοί βλέπουν την συμαρτυρία σαν χαρτί». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μια προσωπική εμπειρία. «Μου ήρθε ένας μια φορά και μου είπε θέλω να γίνω κληρικός. Του λέω έχεις πνευματικό; Έχω, λέει, συμαρτυρία. Όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα. Αυτός πήγε σε έναν πνευματικό του έδωσε συμαρτυρία, ούτε είχε εξομολογηθεί ποτέ ούτε πνευματική ζωή είχε. Ήθελε να γίνει παπάς και μάζεψε τα χαρτιά που χρειάζονταν. Θέμα χαρτιών ήταν και όχι ουσίας».

«Φοβάμαι πώς έχουμε κάνει τραγικά λάθη στις χειροτονίες εμείς οι Επίσκοποι. Κάποιοι ούτε καντηλανάφτες δεν έπρεπε να γίνουν αλλά έγιναν Ιερείς!», κατέληξε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ