ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Επαναλειτουργεί πλήρως η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. | | |
Επαναλειτουργεί πλήρως η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου
Όπως προβλέπει  ΚΥΑ  (ΦΕΚ 2476/Β΄/10-6-2021), επιτρέπεται η λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 22 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, με τη λειτουργία των αναγνωστηρίων εντός αυτών.


Συνεπώς, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΉΔΗς" , συμπεριλαμβανομένου του αναγνωστηρίου, λειτουργεί κανονικά πλέον, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των χρηστών.

Να υπενθυμίσουμε, πως σε εξελιξη βρίσκονται και οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες, για την ανάγκη επαναλειτουργίας της κύριας εισόδου, έπειτα από την αποκόλληση τμήματος του αετώματος, ενώ η είσοδος γίνεται, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, από την βοηθητική είσοδο του κτιρίου. 

Προβλέπονται, επίσης, και άλλες εργασίες μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση του μωσαϊκού και η βαφή του κτιρίου. 

Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η συντήρηση των δύο μαρμάρινων προτομών που κοσμούν τον αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», ύστερα από τη γνωμοδότηση του αρμόδιου Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Πελοποννήσου και την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού (Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων). 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ