ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

30o Φεστιβάλ Ναυπλίου: Θαυμάσιες εκδηλώσεις από τις 10 έως τις 18 Ιουλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | |
30o Φεστιβάλ Ναυπλίου: Θαυμάσιες εκδηλώσεις από τις 10 έως τις 18 Ιουλίου
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, μία πρωτοβουλία του διεθνούς φήμης πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, του Δήμου Ναυπλίου και της Φόρμιγξ, γίνεται 30 ετών. 30 χρόνια γεμάτα διεθνούς ακτινοβολίας πολιτιστικές δράσεις, προσκλήσεις και συνεργασίες που άφησαν εποχή. 

Από τη Μάρτα Άργκεριχ και τον Νέλσον Φρέιρε μέχρι τον Λεωνίδα Καβάκο και τον Δημήτρη Σγούρο, το Φεστιβάλ έχει προσφέρει βραδιές που δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο της καλύτερης εγχώριας διοργάνωσης, που δόθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. 

Τη φετινή χρονιά, τα γενέθλια συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμά του παραθέτουμε μερικά επιχειρήματα για να το παρακολουθήσετε.

Το Ναύπλιο είναι μία πόλη συνυφασμένη με τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, με τα σημεία ενδιαφέροντος να αποκαλύπτονται σχεδόν σε κάθε βήμα του επισκέπτη. Επιλέγοντας εμβληματικές τοποθεσίες, το Φεστιβάλ καταφέρνει να δέσει την ιστορική μνήμη με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ όχι μόνο δε φοβάται την επικοινωνία μεταξύ των τεχνών αλλά την επιδιώκει. Μόδα, θέατρο και κλασική μουσική θα συναντηθούν φέτος στο Ναύπλιο, σε μία διπλά επετειακή διοργάνωση.

Στο τιμόνι του Φεστιβάλ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Γιάννης Βακαρέλης, με το όνομά του να αποτελεί εγγύηση για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2020 και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την Κυριακή 11 Ιουλίου, το ανδρικό πολυφωνικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ παρουσιάζει στο επιβλητικό Παλαμήδι τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, σε μια σπάνια μουσική εκδοχή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου.

Το Φεστιβάλ ανοίγει (Σάββατο 10.07) με μια εκδήλωση που συνδέει τη μόδα και τη μουσική. Διακεκριμένοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές (Βασιλική Καραγιάννη - σοπράνο, Έλενα Κελεσίδη - σοπράνο, Άρτεμις Μπόγρη - σοπράνο, Σύλβια Τσιμπανάκου - σοπράνο, Γιάννης Χριστόπουλος - τενόρος, Τάσος Αποστόλου – τενόρος) ερμηνεύουν έργα του 19ου αιώνα, ενώ την ίδια στιγμή το ατελιέ Laskaris Couture παρουσιάζει τη συλλογή του, εμπνευσμένη από το 1821.

Σχήματα μουσικής δωματίου παρουσιάζουν ειδικά αφιερώματα σε μερικές από τις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές του Ναυπλίου. Ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος & μπαρόκ φλάουτο) και ο Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο) με μπαρόκ μουσική στον Άγιο Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας), ο Αλέξιος Καραϊσκάκης Νάστος (τσέλο) και η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο) στην Πινακοθήκη, ο Χριστόφορος Πετρίδης (βιολί) και ο Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο) στο Φουγάρο και η Αnja Morgenstern (βιολί) και η Ευγενία Βοτανοπούλου (πιάνο) με έργα Μότσαρτ στον Άγιο Γεώργιο.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνεται μία δραματοποιημένη εκδοχή ιστορικού μυθιστορήματος, αφιερωμένη στη Μαντώ Μαυρογένους, στον υποβλητικό χώρο της Ευαγγελίστριας. Το κείμενο υπογράφει η Θεοδώρα Καπράλου, τη σκηνοθεσία ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΠΘ Λευτέρης Γιοβανίδης , ενώ τα σκηνικά & κοστούμια ο Γιάννης Μετσικώφ. Πρωταγωνιστούν οι: Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Τσαμπουράκης και Αντιγόνη Φρυδά.

Το δεύτερο Σάββατο του Φεστιβάλ (17.07) σύνολα της ΕΡΤ παρουσιάζουν έργα Μπετόβεν και Ντεμπυσύ στον Άγιο Γεώργιο.

Και η διοργάνωση ολοκληρώνεται με την απαραίτητη λαμπρότητα, αφού την Κυριακή 18 Ιουλίου, η διάσημη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος ταξιδεύει από την Κέρκυρα για να εμφανιστεί στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερα εδώ: nafplionfestival.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ