ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Σπήλιος Λιβανός από την Αρχαία Επίδαυρο: Αρχές φθινοπώρου το project της Ελληνικής Διατροφής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. | |
Σπήλιος Λιβανός από την Αρχαία Επίδαυρο: Αρχές φθινοπώρου το project της Ελληνικής Διατροφής
Στις αρχές του φθινοπώρου, το Υπουργείο της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το project της Ελληνικής Διατροφής, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Λιβανός, στα εγκαίνια της 24ης έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο.

Πρόκειται για μια έκθεση, η οποία ήταν ιδέα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη και την προώθησε και ο πατέρας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Λιβανός, ως υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενος στην Έκθεση ο Υπουργός, είπε τα εξής:

«Έχετε συνδέσει την πρωτογενή παραγωγή με τον Πολιτισμό μας, με την Ιστορία μας, με τη Γαστρονομία μας και τελικά με τον Τουρισμό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας σκέψης και στρατηγικής στο ΥΠΑΑΤ. Ο βασικός στόχος που έχουμε βάλει και θα συμπυκνωθεί σε μία πρόταση, σε ένα project που το λέμε Ελληνική Διατροφή. Θα το παρουσιάσουμε στις αρχές του φθινοπώρου και είναι αυτό που εσείς με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνετε εδώ και 24 χρόνια».

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβανός, στην Έκθεση της Επιδαύρου, οι διοργανωτές, καταφέρνουν να συμπυκνώσουν, «τη σύγχρονη ταυτότητα του ελληνικού κράτους, τη σύγχρονη ταυτότητα του Έλληνα. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε κι εμείς να δουλέψουμε στα επόμενα χρόνια και να μετατοπίσουμε το ενδιαφέρον και των παραγωγών μας, αλλά και των πολιτών, των καταναλωτών και βεβαίως όλου του κόσμου, γιατί τα προϊόντα μας θα είναι οι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο. Να μετατοπίσουμε λοιπόν το ενδιαφέρον του δικού μας υπουργείου και να κάνουμε πράξη την πολιτική «από την παραγωγή μέχρι το ράφι, μέχρι το τραπέζι». Αυτή είναι η πολιτική μας και χαίρομαι ιδιαίτερα που εσείς εδώ το έχετε ήδη κάνει πράξη».

Όσον αφορά τα έργα του Ανάβαλου, ο κ. Λιβανός, σημείωσε, ότι, «είναι από τα έργα που πρέπει να τρέξουμε στο Υπουργείο» και εξέφρασε την ελπίδα, ότι, «μέσα στους επόμενους μήνες να είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε πιο πολλά και να τα αναλύσουμε περισσότερο», γιατί όπως τόνισε, «είναι προφανές ότι χωρίς νερό δεν μπορεί να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή».

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος.

Πηγή: ertnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ