ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Έκθεση κόμικ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | |
Έκθεση κόμικ στο Ναύπλιο
Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου κόμικ άλμπουμ «Ένα σύμπαν πιο κάτω» του Κυριάκου Μακρή θα εγκαινιαστεί και η ομότιτλη έκθεση κόμικ στην ισόγεια αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, στις 30 Ιουλίου. 

Η μαύρη λωρίδα με επιλεγμένα καρέ από το κόμικ θα τρέχει περιμετρικά της αίθουσας, δίνοντας την αίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται μέσα σε μια μαύρη τρύπα σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου το ιστορικό μνημείο (Μπούρτζι) ίπταται ως διαστημόπλοιο. Μικρές εγκαταστάσεις θα συμπληρώνουν αυτή την παράξενη αφήγηση ενώ από μία ακόμα ηχητική εγκατάσταση, ο συντηρητής μνημείων δορυφόρων θα στέλνει οδηγίες στους επισκέπτες για μια πιο ευχάριστη και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Διάρκεια έκθεσης: 30/7-8/8/21
Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 & 19:00-22:00
Βουλευτικό (ισόγεια αίθουσα)
Σταϊκοπούλου 12, Ναύπλιο.
Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.)

Από τον αντί-πρόλογο του κόμικ άλμπουμ:


...αυτό το περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο, αγνώστου ταυτότητος μέχρι εκείνη τη στιγμή, γεννήθηκε ένα σύμπαν πιο κάτω. Ένα σύμπαν γεμάτο χιούμορ, ευτράπελα περιστατικά, ανίκανο και άχρηστο πλήρωμα, γεμάτο εμμονές, παράλληλους μονολόγους, διαξιφισμούς, αποστολές, σχέδια, όνειρα και αστέρια. Πολλά αστέρια. Το μαγικό διαστημόπλοιο, στο παρακάτω σύμπαν του, ήταν πάντοτε ένα βήμα πριν την αποτυχία. Και ενώ κάθε καρέ βρισκόταν όλο και πιο κοντά στην καταστροφή, αυτό κατάφερνε και συνέχιζε ανέμελο τη βόλτα του. Λες και αυτό το παρακάτω σύμπαν συνωμοτούσε στη ζωή γιατί αγαπούσε την αποτυχία της και διασκέδαζε με τους κωμικά δραματικούς της ήρωες. Ή μήπως, τελικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά; Μήπως αυτό το σύμπαν βλέπει τα πράγματα από μια άλλη γωνία, μια γωνία παρακάτω; Μήπως, δηλαδή, αυτή η κωμική στιγμή μίας αποτυχίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εισιτήριο διαρκείας, μια πτήση απλά και μόνο χωρίς επιστροφή;

Το κόμικ άλμπουμ «Ένα σύμπαν πιο κάτω» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης Εκδόσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ