ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται και τον Αύγουστο για την Χορωδία "Συμφωνία" και την Φιλαρμονική Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | | |
Το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται και τον Αύγουστο για την Χορωδία "Συμφωνία" και την Φιλαρμονική Ναυπλίου
Από την Ευαγγελίστρια, εκεί ψηλά στην Πρόνοια τ' Αναπλιού, την πρώτη Δευτέρα του Αλωνάρη, ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι, του εξαιρετικού Μεικτού Πολυφωνικού Σχήματος της Χορωδίας του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου.

Η χορωδία συμμετέχοντας στην εκδήλωση βράβευσης τριών επιφανών συμπολιτών μας από το Δήμο Ναυπλιέων, καθώς και σε αφιέρωμα- ομιλία για την Ελληνική Επανάσταση, απέδωσε τραγούδια αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821, σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, Άγγελου Σικελιανού, Στέφανου Δάφνη, Λέοντα Ρηγίδη και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή, Βασίλη Μακρίδη, Λέοντα Ρηγίδη και Θεοδόση Αντωνιάδη. Solist ο τενόρος Βαγγέλης Ζερβόπουλος και αφηγητής ο Γιάννης Μακρής. Στο πιάνο, μας συνόδευσε η αγαπημένη μας συνεργάτιδα κ.Ελένη Μπέλεση. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, με ήχους και μουσικές εικόνες από το χθες της πατρίδας μας, αλλά και τη μαγεία της ιστορικότητας - μέσα από την ποίηση του Στέφανου Δάφνη - του Αναπλιού, της πρώτης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους.
Την Πέμπτη 15 Ιουλιου και στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου το υπέροχο ΓΥΝΑΙΚΕΊΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή της μουσικής, με έργα ελλήνων ποιητών και στιχουργών όπως των Διονυσίου Σολωμού, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Θεοδωράκη, Νίκου Γκάτσου και συνθετών όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Γιάννη Μαρκόπουλου. Solist οι τενόροι Βαγγέλης Ζερβόπουλος και Νίκος Πάτσιος.
Με τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΟΠΠΑΤ ΝΑΥΠΛΙΟΥ την Κυριακή 18 Ιουλίου στα πλαίσια και πάλι του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαστούμε με τη φημισμένη Κερκυραϊκή μπάντα ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ όπου και την "ξεναγήσαμε" στα σοκάκια και στις πλατείες του παλιού Ναυπλίου ως ένα μουσικό σώμα, τόσο το πρωί τιμώντας τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, όσο και το βράδυ στα πλαίσια της αυλαίας του 30ου Φεστιβάλ. Μια υπέροχη συνεργασία τόσο σε επίπεδο μαέστρων όσο και μουσικών, που αφήνει περιθώρια για μελλοντική συνεργασία στο νησί των Φαιακων.
 
Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλες και όλους τους χορωδούς και μουσικούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίτευξη των στόχων μας! Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς για την θέαση- ακρόαση και φυσικά για το δυνατό και ανεπιτήδευτο χειροκρότημά σας, που μας δίνει δύναμη και ώθηση για ακόμη περισσότερα!!!!
Επίσης ευχαριστώ τους διοργανωτές όλων των εκδηλώσεων για την οργανωτική υποστήριξή τους το ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και τον ΔΟΠΠΑΤ καθώς και την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κ.Ράλλη για την άμεση λύση προβλημάτων που προέκυψαν την τελευταία στιγμή.
 
ΥΓ. Ο Αύγουστος αναμένεται πιο " θερμός" από τον Ιούλιο αφού θα παρουσιάσουμε και πάλι παραγωγές με διαφορετικά μουσικά θέματα!

1) Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με το σύγχρονο Ορατόριο "1821 έπος και λυρισμός" σε κείμενα, στίχους και μουσική Θεοδόση Αντωνιάδη, γραμμένο για ορχήστρα, σολιστ αφηγητή και χορωδίες.

2) Αφιέρωμα ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉΣ ΔΟΠΠΑΤ ΝΑΥΠΛΊΟΥ στο 1821, με γνωστά τραγούδια για την Ελληνική Επανάσταση με τη συμμετοχή σολίστ.

3) Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με σολίστ τον Κώστα Σαλεσιώτη και το ΓΥΝΑΙΚΕΊΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ "ΣΥΜΦΩΝΊΑ".
Σύντομα θα σας ειδοποιήσουμε για τις ημερομηνίες!

Θεοδόσης Αντωνιάδης
Μαέστρος- ΑρχιμουσικόςΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ