ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Τάσος Λάμπρου: Χαιρετίζουμε την ένταξη στο Π.Δ.Ε του Αθλητικού Κέντρου στο Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | | | |
Τάσος Λάμπρου: Χαιρετίζουμε την ένταξη στο Π.Δ.Ε του Αθλητικού Κέντρου στο Κρανίδι
Συνδημότισσες-συνδημότες,

χαιρετίζουμε την ένταξη στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε/2021) για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στο Κρανίδι με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ. 

Η συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ερμιονίδας έφεραν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και αναμένουμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία θα έχει την ευθύνη για την εκτέλεση του έργου, να ενεργοποιηθεί για την άμεση δυνατή ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, ιδιαίτερα για την νέα γενιά και για την πόλη του Κρανιδίου και ολόκληρης της Ερμιονίδας.

Άρα με αυτή την πηγή χρηματοδότησης και την απόφαση της Πολιτείας ικανοποιείται και η βούληση του μεγάλου μας δωρητή αείμνηστου Ηλία Φωστίνη, ο οποίος μιλούσε στη διαθήκη του για δημιουργία αθλητικού κέντρου και πολιτιστικού πάρκου στον χώρο που παραχώρησε στο Δήμο Κρανιδίου τη δημοτική περίοδο 1999-2006 με παρότρυνση του πρώην Δημάρχου κ. Δ. Καμιζή. Μία σημαντική εξέλιξη που αξιοποιεί αυτή την ανεκτίμητη δωρεά, έτσι θα ολοκληρωθεί ένα όραμα μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης όπως σχεδιάστηκε την εποχή εκείνη για τον συγκεκριμένο – καταπληκτικό χώρο, στην είσοδο του Κρανιδίου.

Όμως δεν μπορώ να αποδεχτώ τον ορισμό «ξεχασμένη μελέτη από το 2004», η σημερινή διοίκηση του Δήμου απαιτείται να καταλάβει ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πάντα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει συνέχεια, συνέπεια, σχεδιασμός και όραμα.

Για τους συνεργάτες μου και για μένα προσωπικά δεν είναι μία «ξεχασμένη μελέτη του 2004», αλλά μία ολοκληρωμένη, ώριμη, τεχνικά άψογη και ωφέλιμη μελέτη του 2004 που σήμερα το 2021 η Πολιτεία βασίστηκε σε αυτή και ενέταξε το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων/2021.Αρα δεν υπάρχει ο όρος <ξεχασμένη μελέτη> ξεχασμένα παλαιοκομματικά μυαλά υπάρχουν που δεν κατανοούν να πουν την αλήθεια και να αναγνωρίσουν το έργο των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων.

Υπενθυμίζω στους δημότες και στα στελέχη της αυτοδιοίκησης, το 2004 η Πολιτεία έχει σχεδιάσει στα πλαίσια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, να εκτελεστούν σημαντικά αθλητικά έργα και αθλητικές υποδομές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Περιφέρεια, υπήρχε λοιπόν πρόγραμμα που ο τότε Δήμος Κρανιδίου είχε συμμετοχή, σύνταξε ώριμες μελέτες, είχε σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το αθλητικό κέντρο, για το πολιτιστικό κέντρο στο κτήμα Φωστίνη. Στην πορεία το πρόγραμμα πάγωσε, εξαιτίας κυβερνητικών αλλαγών και έλλειψη ρευστότητας. Το σημαντικό ήταν ότι υπήρχε το όραμα για μία ολοκληρωμένη πρόταση, προχώρησε μία τεχνικά άψογη, χρήσιμη μελέτη. Άρα ο όρος της «ξεχασμένης μελέτης» και η απουσία της ιστορικής αντικειμενικής αλήθειας ήταν ένα ατόπημα από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι στηρίζουμε την εκτέλεση των σημαντικών έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε θα λέμε αλήθειες και δε θα σας ελέγχουμε, θα υπερασπιζόμαστε πάντα τη κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον .Ο Δήμος έχει συνέχεια, άρα απαιτείται να αναγνωρίζεται το έργο, όλων των αυτοδιοικητικών διοικήσεων που υπηρέτησαν με συνέπεια τους δημότες και ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ