ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικοί και γονείς στα "κάγκελα" για το άνοιγμά των σχολείων - Συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | | |
Εκπαιδευτικοί και γονείς στα "κάγκελα" για το άνοιγμά των σχολείων - Συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου
Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών για την πορεία της πανδημίας και την εξάπλωση του κορωνοϊού στα σχολεία εντείνεται. Άλλωστε τα κρούσματα που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε εφήβους 12 έως 17 ετών είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης που επικρατεί σε αυτές τις ηλικίες. 

Αν αναλογιστούμε και τις εφιαλτικές προβλέψεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας στον μαθητικό πληθυσμό, που μπορεί να οδηγήσει στην νοσηλεία 4.000 παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου, τότε καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση στα σχολεία μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα η απόφαση της κυρίας Κεραμέως να μην κλείνουν τα σχολικά τμήματα παρά μόνο αν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον οι μισοί μαθητές δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις σε γονείς και δασκάλους. Όπως τονίζει, άλλωστε η εκπαιδευτική κοινότητα, αν και λίγες ημέρες πριν το άνοιγμά τους το υπουργείο Υγείας δεν έχει προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το πρωί της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) προέβησαν σε συνέλευση για την κοινή αγωνιστική πορεία που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να διασφαλιστεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, παράλληλα με τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

Η πρώτη κοινή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 στο κέντρο των Αθηνών, με την εκπαιδευτική κοινότητα να τονίζει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) με αφορμή την έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους. Στη συνάντηση αυτή αποτυπώθηκε η έντονη ανησυχία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε πως η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες συμφώνησαν να προγραμματίσουν το επόμενο διάστημα δράσεις με σκοπό να διεκδικηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η προστασία του κοινωνικού συνόλου. Η πρώτη κοινή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 στο κέντρο των Αθηνών.

Εξετάζεται επίσης η αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των απόψεων των τριών Ομοσπονδιών σε κοινή συνέντευξη Τύπου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ