ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Πότε θα εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:56:00 μ.μ. | |
Πώς θα ανοίξουν σχολεία - Πότε εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση
Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με το υπουργείο παιδείας να ειναι αρνητικό στο οριζόντιο κλείσιμο σχολικών τμημάτων εκτός και αν νοσήσουν τα μισά παιδιά συν ένα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πώς θα προσέρχονται οι μαθητές στα σχολεία

Οι μαθητές, από 12 ετών και άνω, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί θα απαιτείται δήλωση αρνητικού self test το οποίο θα πραγματοποιείται Τρίτη και Παρασκευή ως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Πώς θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Ισχύουν ακριβώς τα ίδια και με τους μαθητές, ήτοι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Σε ό,τι αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί θα απαιτείται αρνητικό εργαστηριακό τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται Τρίτη και Παρασκευή, με ευθύνη και οικονομική επιβάρυνση του εργαζόμενου εκπαιδευτικού.

Τι θα συμβεί αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού

Σε περίπτωση ανεύρεσης κρούσματος κορωνοϊού, το άτομο που ανιχνεύτηκε ως θετικό απομακρύνεται άμεσα από το σχολείο και μένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει μετά από 10 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και τρεις από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών.

Οι στενές επαφές των κρουσμάτων θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο. Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δυο εργαστηριακά rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι κάθονται δίπλα, εμπρός ή πίσω από αυτόν που ανιχνεύθηκε θετικός θα υποβάλλονται καθημερινά σε self test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δυο self test ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Για να κλείσει ένα τμήμα και να «επιστρατευτεί» για αυτό η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, θα πρέπει το ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτό να ξεπερνούν το 50% του.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ