ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σαντορίνη: 5 μέρες /4 νύχτες, στον πιο όμορφο βράχο της Γης από την Τrekking Up Travel

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:16:00 μ.μ. | | |
Η Τrekking Up Travel διοργανώνει ταξίδι στη Σαντορίνη, από Τετάρτη 6 μέχρι και Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Μακριά από τις διάσημες καρτ-ποστάλ, πέρα από τις δημοσιεύσεις και διαφημίσεις των επωνύμων και των ιλουστρασιόν περιοδικών, σχεδιάσαμε και οργανώσαμε ένα ταξίδι στον πιο όμορφο βράχο της Γης, που κάποτε τον άφησε πίσω του ένα ηφαίστειο. Πίσω από την παγκόσμια φήμη, που έχει αυτός ο τόπος, αναζητήσαμε μια ‘’άλλη’’ Σαντορίνη, που δεν είναι μόνο το ύψιστο φετίχ της τουριστικής ανοησίας, αλλά ένα ευλογημένο από τη φύση νησί, τόσο ‘’πλούσιο’’, που ξεπερνά τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού περιηγητή.

Η ‘’δική μας’’ ,λοιπόν, Σαντορίνη δεν σημαίνει μόνο καλντέρα και ηλιοβασίλεμα, δεν είναι για ‘’διακοπές’’. Τραβάμε την κουρτίνα, ακολουθούμε τα μονοπάτια της και ανακαλύπτουμε ότι έχει μοναδικές αντιθέσεις, απαράμιλλα χρώματα, φιλόξενους ανθρώπους . Έχει χωριά στολίδια, αδιανόητα όμορφο τοπίο, μονοπάτια και ξερολιθιές από πετρωμένη λάβα, αχανείς αμπελώνες, κάστρα ενετικά και φραγκικά ερείπια. Έχει την αρχαία Θήρα, που κρέμεται ψηλά στο Αιγαίο, πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας και κάτω από το μπλέ του ουρανού. Έχει το Ακρωτήρι, αυτή τη μαγική προϊστορική πολιτεία, που ήταν θαμμένη για αιώνες κάτω από την υπόλευκη σιωπή της ηφαιστειακής τέφρας . Έχει το μουσείο Προϊστορικής Θήρας με τα κομψοτεχνήματα της προϊστορικής κεραμικής αλλά και με τις μοναδικές τοιχογραφίες, τόσο λεπταίσθητες και ελεύθερες που καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι της Σαντορίνης ήταν, από την εποχή του χαλκού, εναρμονισμένοι με την τέχνη. Έχει ένα άνυδρο μα εύφορο οικοσύστημα, με μοναδικά στο είδος τους και τη νοστιμιά τους προϊόντα: μικρόκαρπη ντομάτα, λευκή μελιτζάνα, φάβα. Έχει κρασιά από ξεχωριστές, αρχαίες ποικιλίες: Αιδάνι, Ασύρτικο, Αθήρι, Μαυροτράγανο, Μαντηλαριά. Έχει το πανηγύρι της Αγίας Ματρόνας στη Φοινικιά, σ ένα από τα πιο ανόθευτα από τον μαζικό τουρισμό χωριά, που ήταν η γειτονιά των αγροτών της Οίας . Έχει στην Οία, στο φρύδι της καλντέρας, τα επιβλητικά καπετανόσπιτα και από κάτω τους, στα γκρεμνά, τα υπόσκαφα σπίτια των πληρωμάτων. Έχει…

Όλα αυτά -κι άλλα πολλά- θα τα γνωρίσουμε πραγματικά, αν τα περπατήσουμε, αν ακολουθήσουμε τα μονοπάτια της Σαντορίνης, αν διασχίσουμε ένα μεσαιωνικό καστέλι, αν αγναντέψουμε από ένα ύψωμα την καλντέρα, αν μπούμε σ ένα εκκλησάκι, αν περάσουμε από ένα αμπέλι, αν ανέβουμε στον κρατήρα της Νέας Καμένης…

Ξέρουμε ότι τα μονοπάτια μας ανοίγουν κι άλλους δρόμους, δρόμους συναισθημάτων και σκέψεων, κι αυτά θα μας χαρίσουν και τα μονοπάτια της Σαντορίνης…

Προγραμμα :

1η ημέρα: Αναχώρηση με το λεωφορείο στις 03:40 από το Ναύπλιο (σταθμός τρένου απέναντι από τράπεζα Πειραιώς) και στις 04:00 από την λαϊκή αγορά Άργους με αρχικό προορισμό μας το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση με το λεωφορείο στο καράβι για Σαντορίνη, σε αριθμημένες θέσεις αεροπορικού τύπου, και αναχώρηση στις 07:25. Η άφιξη μας στο λιμάνι της Σαντορίνης (Αθηνιός) είναι προγραμματισμένη για τις 14:55.

Φθάνοντας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε προς το Καμάρι, ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του μέσα Βουνού, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το Καμάρι θα αποτελέσει και τη βάση της διαμονής μας. Θα φιλοξενηθούμε στο Kamari Beach Hotel, ένα ξενοδοχείο σε προνομιακή τοποθεσία και επάνω ακριβώς στη μαύρη ηφαιστειακή παραλία του χωριού. Το Kamari Beach Hotel μετρά 50 χρόνια παράδοσης στη φιλοξενία, αποτελεί ένα δείγμα διαχρονικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με αισθητικές αναφορές στα ‘70s και είναι το πρώτο resort hotel στην Σαντορίνη. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας (διατίθενται μονόκλινα ,δίκλινα και τρίκλινα),θα έχουμε ευκαιρία για ξεκούραση.

Το απόγευμα θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο χωριό Ακρωτήρι. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε από το χωριό ως την Κόκκινη Παραλία και να επισκεφτούμε τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Η κόκκινη παραλία, απ' τη μια, είναι πραγματικά αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομα της: κόκκινα, εντυπωσιακά βράχια που σχηματίζουν απόκρημνους γκρεμνούς, κόκκινη άμμος και μια θάλασσα βαθιά μπλε, που αντικατοπτρίζει κι αυτή το τόσο έντονο κόκκινο. Ένα τοπίο πραγματικά «εξωγήινο», από αυτά που ίσως οι επιστήμονες έχουν συναντήσει μόνο στον… Άρη, τον Κόκκινο Πλανήτη. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου απ' την άλλη αποτελεί τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο του νησιού και ταυτόχρονα τη σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της Ανατολικής Μεσογείου. Ήρθε στο φως ύστερα από τις συστηματικές ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1967 και αποκάλυψε έναν κόσμο θαμμένο κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα, που πρωτοκατοικήθηκε γύρω στο 4500 π.Χ. και εξαφανίστηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου το 1613π.Χ. Εκεί θα καταλάβουμε πως η φωτιά πάγωσε το χρόνο και θα μπορέσουμε να αισθανθούμε τη ζωή του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης.

Για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν την πεζοπορία, θα υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα, που θα προβλέπει τη μετακίνηση τους με αυτοκίνητο (θα πρέπει να δηλωθεί).

Μήκος διαδρομής : 3Km.

Διάρκεια διαδρομής: 1:30h.

Υψόμετρο : ανάβαση 15μ-κατάβαση 90μ.

Τύπος διαδρομής: δρόμος – μονοπάτι-παραλία.

Βαθμός δυσκολίας: εύκολη, κατάλληλη για όλους/όλες.

2η ημέρα: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο ,θα ετοιμαστούμε για να μεταβούμε με το λεωφορείο στο χωριό Πύργος. Ο Πύργος Καλλίστης, όπως ονομάζεται, είναι το ψηλότερο χωριό της Σαντορίνης και ένα από τα πέντε καστέλια της. Αφού περιηγηθούμε στα σοκάκια και στο καστέλι, θα ξεκινήσουμε πεζοπορία σε μονοπάτι προς τον προφήτη Ηλία, που είναι και το ψηλότερο σημείο του Νησιού. Από αυτή την πανοραμική θέση θα μπορούμε να δούμε το νησί από άκρη σε άκρη, καθώς και τις νήσους Νέα και παλιά Καμένη, την Θηρασιά και –καιρού επιτρέποντος-ακόμα και τις κορυφές των βουνών της Κρήτης . Από εκεί θα συνεχίσουμε το μονοπάτι για Αρχαία Θήρα, την αρχαία πόλη που βρίσκεται στην κορυφή του Μέσα Βουνού της Σαντορίνης. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από τους Λακεδαιμόνιους (Δωριείς) και κατοικήθηκε μέχρι τους πρωτοβυζαντινούς χρόνους. Στη σημερινή της μορφή έχει έντονα τα στοιχεία της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, δεδομένου ότι λόγω της συνεχούς κατοίκησης δεν έχουν μείνει πολλά ίχνη από τους πρώτους αιώνες ύπαρξης της πόλης. Σημαντικά σημεία της Αρχαίας Θήρας είναι η Αγορά, το ιερό του Αρτεμιδώρου, ο ναός του Διονύσου, το ιερό του Καρνείου Απόλλωνος, το θέατρο και το νεκροταφείο, τα οποία θα επισκεφτούμε. Τελευταίο σκέλος της διαδρομής θα είναι το μονοπάτι που οδηγεί στο Καμάρι. Ένα καλντερίμι που σε όλη την διάρκεια του θα μας προσφέρει απίστευτες εικόνες της άγριας ομορφιάς του νησιού και του Αιγαίου μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο, όπου και τελειώνει η πεζοπορία μας. Μετά την επιστροφή στο ξενοδοχείο, ο χρόνος θα είναι ελεύθερος για μπάνιο, φαγητό, ξεκούραση. Θα υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα με μετακίνηση αυτοκινήτου για όσους επιλέξουν να κάνουν την πεζοπορία σε σκέλη ή καθόλου (θα πρέπει να δηλωθεί). Το απόγευμα, για όσους επιθυμούν, το λεωφορείο θα μας πάει στα Φηρά για περίπατο στην καλντέρα και καφέ ή ποτό.

Μήκος διαδρομής : 7 Km,

Διάρκεια διαδρομής: 3.30h περίπου

Υψόμετρα :ανάβαση 190 m- κατάβαση 540m

Τύπος διαδρομής: δρόμος – μονοπάτι-καλντερίμι

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Απευθύνεται: κατάλληλη για όλους/όλες με καλή φυσική κατάσταση

3η ημέρα : Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο ,θα ξεκινήσουμε με το λεωφορείο για τα Φηρά και θα κάτσουμε για ένα πρωινό καφεδάκι στην καλντέρα .Και αφού χορτάσουμε την θέα από ψηλά, θα αρχίσουμε να κατεβαίνουμε τα 587 λιθόστρωτα σκαλοπάτια ως το παλιό λιμάνι των Φηρών. Το μικρό λιμάνι των Φηρών βρίσκεται στα 900 πόδια κάτω από την πόλη των Φηρών και ακριβώς κάτω από την καλντέρα. Η θέα κατά τη διάρκεια της κατάβασης είναι καταπληκτική ,αφού μπορούμε να παρατηρούμε το νησί από μια άλλη οπτική γωνία. Φθάνοντας στο λιμάνι θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι που θα μας μεταφέρει αρχικά στο νησί της Νέας Καμένης (NuevaQuemada), στο κέντρο δηλαδή της ηφαιστειακής καλντέρας, όπου εκεί έχει δημιουργηθεί το «Εθνικό Γεωλογικό Φυσικό Πάρκο της Νέας Καμένης». Το νησί αυτό σχηματίστηκε από διαδοχικές ηφαιστειακές εκρήξεις ( με την τελευταία να συμβαίνει το 1950), στερείται βλάστησης μέχρι την κορυφή και από τους κρατήρες του μόνο ένας θεωρείται ενεργός, απ' την κοιλότητα του οποίου εκλύεται καπνός με οσμή θείου. Πάνω σ αυτό το εντυπωσιακό και εξωπραγματικό περιβάλλον θα κάνουμε μια μικρή πεζοπορία, από την αποβάθρα μέχρι την κορυφή του και τον ενεργό του κρατήρα. Έπειτα θα μεταβούμε στο νησάκι της Παλαιάς Καμένης, για να κολυμπήσουμε σε μια θαλάσσια περιοχή με θειούχα ζεστά νερά. Ύστερα από την 3ωρη αυτή εκδρομή στα ηφαιστειογενή νησάκια, θα επιστρέψουμε στο παλιό λιμάνι των Φηρών και θα πάρουμε το τελεφερίκ για την ανάβαση στα Φηρά .( Όσοι δεν επιθυμούν να κατέβουν τα σκαλάκια μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ και για την κατάβαση). Επιστροφή στο Καμάρι και ελεύθερο πρόγραμμα. Για το απόγευμα, έχουμε προγραμματίσει επισκέψεις σε οινοποιεία, στο μουσείο ντομάτας και νυχτερινή έξοδο στα Φηρά.

Μήκος διαδρομής στην Νέα Καμένη : 1,5Km,

Διάρκεια διαδρομής: ανάβαση 30 λεπτά (περίπου) κατάβαση 20 λεπτά

Υψόμετρα :ανάβαση 137 m κατάβαση 137m

Τύπος διαδρομής: σκαλάκια – μονοπάτι

Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Απευθύνεται: κατάλληλη για όλους/όλες

4η ημέρα: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα ετοιμαστούμε για να μεταβούμε με το λεωφορείο στα Φηρά. Από εκεί θα ξεκινήσει η πεζοπορία σε μια εκπληκτική διαδρομή, από τα Φηρά ως την Οία. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την μοναδικότητα αυτής της διαδρομής, αφού στο μεγαλύτερα τμήμα της θα περπατάμε στο χείλος της καλντέρας. Μέσα από σοκάκια, μονοπάτια και δρόμους, θα γνωρίσουμε την σπουδαία αρχιτεκτονική της Σαντορίνης και θα νιώσουμε δέος συνειδητοποιώντας πως αυτή η μοναδική ομορφιά του τοπίου δημιουργήθηκε μέσα από μια έκρηξη ηφαιστείου. Όταν φτάσουμε στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας με τα καπετανόσπιτα, κτισμένα σε πρότυπα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, τα υπόσκαφα σπίτια με τους χρωματιστούς τοίχους και τα πολύχρωμα πόρτοπαράθυρα, θα καθίσουμε για φαγητό και καφέ. Έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική αρχιτεκτονική και το Αιγαίο πέλαγος μέσα από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Το μπλέ να γίνεται πορτοκαλί και το πορτοκαλί κόκκινο. Τέλος επιστροφή με το λεωφορείο στο ξενοδοχείο και ελεύθερο πρόγραμμα .Θα υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα, με μετακίνηση αυτοκινήτου, για όσους επιθυμούν να κάνουν την πεζοπορία σε σκέλη ή καθόλου (θα πρέπει να δηλωθεί).

Μήκος διαδρομής :9,5Km,

Διάρκεια διαδρομής: 3.30h

Υψόμετρα :μέγιστο 345m – ελάχιστο 120m

Τύπος διαδρομής: διάσχιση

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Έδαφος: σοκάκια , χωμάτινος δρόμος, μονοπάτι, καλντερίμι

Απευθύνεται: όλους/όλες με καλή φυσική κατάσταση

5η ημέρα: Έφτασε, δυστυχώς και η ημέρα της αναχώρησης. Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στην πισίνα του ξενοδοχείου, θα επιβιβαστούμε με τα πράγματά μας στο λεωφορείο, για μια τελευταία βόλτα στα Φηρά. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Προϊστορικής θήρας, που εκθέτουν μοναδικά αριστουργήματα του προϊστορικού Αιγαιακού πολιτισμού. Ιδιαίτερα θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, που μας επιτρέπουν να αισθανθούμε και να δούμε πάνω τους το πνεύμα του πρώτου μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αφού περιηγηθούμε στα σοκάκια και χαζέψουμε την καλντέρα για ακόμα μια φορά θα κατηφορίσουμε με το λεωφορείο μας προς το λιμάνι, για το ταξίδι της επιστροφής. Η αναχώρηση προβλέπεται στις 15:30, η άφιξη στον Πειραιά 23:35, ενώ στο Άργος-Ναύπλιο θα φτάσουμε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα.

Απαραίτητα εφόδια για τις πεζοπορίες:


-μποτάκι-παπούτσι trekking

- μπατόν

-Ρουχισμός για πεζοπορίες 4 ημερών: διαπνέoντα ρούχα, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζευγάρια κάλτσες, μαγιό-πετσέτα

- σακίδιο

-γυαλιά ηλίου, αντηλιακό,

-ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό 1,5 lt

-Κόστος συμμετοχής: 550 ευρώ.

-Έκπτωση 15% σε οικογένειες, ανέργους και φοιτητές.

-Η κατοχύρωση θέσης θα ολοκληρώνεται με προκαταβολή 250 ευρώ έως 20 Σεπτεμβρίου και εξόφληση όλου του ποσού έως 30 Σεπτεμβρίου.

-Αριθμός λογαριασμού (Εθνική Τράπεζα): GR7601103140000031400785908

-Δικαιούχος: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

-Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η λέξη ''Σαντορίνη΄΄ και να γίνεται ενημέρωση τηλεφωνική ή με μήνυμα για την κατάθεση.

-Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

-6948540564 (Σκανδάλης Νίκος).

-6947732750 (Κιντής Δημήτρης).

*Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του ταξιδιού απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των 15 ατόμων .Εφόσον ο αριθμός αυτός δεν συμπληρωθεί, η trekking up travel διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το συγκεκριμένο ταξίδι . Οφείλει δε να ενημερώσει όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό και να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση.

Περιλαμβάνει:

- Τις μεταφορές από Ναύπλιο-Πειραιά και Πειραιά-Ναύπλιο - 4 διανυκτερεύσεις στο ’‘ Kamari Beach Hotel *** ’’, σε μονόκλινα-δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια (επιβάρυνση μονόκλινου 25 ευρώ ανά ημέρα ) -Πρωινό -Όλες τις μεταφορές με λεωφορείο, όπως ορίζει το 5ημέρο πρόγραμμα της Trekking Up Travel -3 οδηγούς –συνοδούς πεζοπορίας -Ασύρματες επικοινωνίες -Ομαδικό φαρμακείο -gps -Ασφάλεια διοργανωτή -Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει :

-Το κόστος εισόδου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Tip: η Trekking Up Travel προτείνει την αγορά ενιαίου εισιτήριου που περιλαμβάνει επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, το Βυζαντινό Μουσείο στον Πύργο και τους αρχαιολογικούς χώρους του Ακρωτηρίου και της Αρχαίας Θήρας. Η τιμή είναι 15 €. -Γεύματα-ποτά -Τις μεταφορές εκτός προγράμματος -Το κόστος της 3ωρης μίνι κρουαζιέρας- εκδρομής με το καραβάκι και την είσοδο στο γεωλογικό πάρκο της Νέας Καμένης, συνολικής αξίας 25 €. -Τις μετακινήσεις με το τελεφερίκ (6 € ανά διαδρομή) -ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΟΡΟΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ :

Κρατήσεις – προκαταβολές – ακυρώσεις:

Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή της προκαταβολής και να έχει γίνει εξόφληση του συνολικού ποσού, με μετρητά ή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ορίζεται στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, για οποιοδήποτε λόγο, ισχύουν τα εξής:

α) Ακύρωση μέχρι επτά (7) ημέρες πριν από την αναχώρηση: επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής.

β) Ακύρωση μέχρι τρείς (3) ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος: παρακράτηση του 50% του ποσού συμμετοχής.

γ) Ακύρωση σε λιγότερες από τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του προγράμματος: παρακράτηση όλου του ποσού συμμετοχής.

δ)Μη εμφάνιση στο πρόγραμμα: παρακράτηση όλου του ποσού συμμετοχής.

Εφόσον υπάρχει συνεργασία με άλλους προμηθευτές (ξενοδοχεία, τουρ. γραφεία), τότε σε κάθε περίπτωση, ισχύουν και οι δικοί τους όροι πληρωμών και ακυρώσεων.

Αλλαγή προγράμματος από την Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ:

Η Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ματαιώσει το πρόγραμμα πριν από την έναρξή του για λόγους ασφάλειας ή ανώτερης βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, απεργίες και άλλες ανωμαλίες, χαμηλό επίπεδο συμμετεχόντων κ.λ.π.).

Σε περίπτωση ματαίωσης επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που έχει καταβληθεί και οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ζητήσουν άλλη αποζημίωση.

Σε περίπτωση τροποποίησης, η Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. προτείνει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες πρέπει, το αργότερο 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση, να αποδεχθούν την αλλαγή ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, λαμβάνοντας πίσω όσα χρήματα έχουν καταβάλλει, χωρίς καμία άλλη απαίτηση.

*Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του ταξιδιού απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των 15 ατόμων .Εφόσον ο αριθμός αυτός δεν συμπληρωθεί, η trekking up travel διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το συγκεκριμένο ταξίδι . Οφείλει δε να ενημερώσει τους όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό και να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση

Αλλαγή προγράμματος από τους συνοδούς-οδηγούς:


Οι συνοδοί-οδηγοί της Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν τα προγράμματα σύμφωνα με τους κανόνες της κάθε δραστηριότητας και τους όρους ασφαλείας.

Γι αυτό οι συνοδοί-οδηγοί έχουν το δικαίωμα – κατά την απόλυτη κρίση τους – να τροποποιήσουν ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και να εφαρμόσουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αν αυτό επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας. Τα τυχόν επιπλέον έξοδα, επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες και τυχόν αποχώρηση, λόγω μη αποδοχής του εναλλακτικού προγράμματος, δεν δημιουργεί λόγο αποζημίωσης για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες. Ακόμη οι συνοδοί-οδηγοί της Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. , έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν σε κάποιον από τους συμμετέχοντες να πάρει μέρος σε ένα τμήμα ή σε ολόκληρο το πρόγραμμα, εάν με τη συμπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του, την ομάδα, ή αν δεν τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες που του έχουν υπεδείχθη για την ορθή εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς αυτό να δημιουργεί αιτία αποζημίωσης..

Φωτογράφιση/κινηματογράφιση συμμετεχόντων:

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες φωτογραφίζονται και κινηματογραφούνται. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε όλες τις προωθητικές ενέργειες της Trekking up travel Κοιν,Σ.Επ. (έντυπα, ιστοσελίδα κ.λπ.). Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανίζεστε στο προωθητικό υλικό της, θα πρέπει να μας αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας.

Ασφάλιση:

Η Trekking up travel Κοιν.Σ.Επ. συστήνει- επιπλέον της ασφάλειας αστικής ευθύνης που περιλαμβάνεται στα προγράμματα της- και την προσωπική ασφάλιση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και σας ενημερώνει ότι, μέσω του ασφαλιστή της ,έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αυτή την ενέργεια

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ (σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 7 του Π.Δ. 339/1996)

Trekking up travel ,ταξιδεύουμε με ασφάλεια

Μέτρα προστασίας covid-19:

1)Διατηρούμε τη χωρητικότητα στα λεωφορεία με βάση το ποσοστό που έχει

ορίσει η πολιτεία.

2)Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η ορθή χρήση της μάσκας είναι

υποχρεωτική.

4)Κατά την είσοδο στο πούλμαν θα γίνεται απολύμανση

των χεριών.

Μέτρα προστασίας covid -19 που έχει ορίσει η πολιτεία για τα ακτοπλοϊκά μεσα :

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 3899/Β/21-8-2021, οι μετακινήσεις προς τα νησιά και λοιπά ηπειρωτικά λιμάνια, καθώς και μεταξύ των νησιών, θα επιτρέπονται εφόσον οι επιβάτες:

• Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή

• Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή

• Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, ή

• Επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται:

• Οι ανήλικοι έως δώδεκα (12) ετών.

• Οι ανήλικοι από δώδεκα (12) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

• Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

• Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφέρειας, δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Από τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος) προς τα νησιά, το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη» (Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση), πρέπει απαραιτήτως να το συμπληρώνουν οι επιβάτες και να το παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας https://sea.travel.gov.gr/#/ είτε σε έντυπη μορφή) με τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων (με τη μέθοδο PCR 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου), ή εμβολιασμού, ή νόσησης, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.

2. Από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Βόλος), το έντυπο «Προ-Επιβίβασης Εντοπισμού Επιβάτη» (Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση), πρέπει απαραιτήτως να το συμπληρώνουν οι επιβάτες, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα έγγραφα (είτε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας https://sea.travel.gov.gr/#/ είτε σε έντυπη μορφή) με τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων (με τη μέθοδο PCR 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου), ή εμβολιασμού, ή νόσησης, ή εναλλακτικά να δηλώνουν και να επιδεικνύουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου και να τα παραδίδουν μαζί με το εισιτήριό τους, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ