ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Παραχώρηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της μαρίνας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:27:00 μ.μ. | | |
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου αποδέχθηκε την υπογραφή με το Υπουργείο Τουρισμού σύμβασης παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) της μαρίνας Ναυπλίου.


Η μαρίνα Ναυπλίου θα κατασκευασθεί στη θαλάσσια περιοχή 500 μ. περίπου βόρεια του λιμένα της πόλης του Ναυπλίου, στην περιοχή του αντιπροσαμμωτικού μώλου και θα καταλαμβάνει θαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 320 μέτρα. 

Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης είναι 43.125 τ.μ. και της θαλάσσιας 71.200 τ.μ. Η δυναμικότητα της μαρίνας θα είναι 210 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

 Στη λιμενολεκάνη της μαρίνας θα εγκατασταθούν δύο πλωτοί προβλήτες. 

Η πρόσβαση στο χερσαίο χώρο της μαρίνας θα γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Ναυπλίου - Νέας Κίου στα ανατολικά του λιμένα.

 Για το σκοπό αυτό απαιτείται η διαμόρφωση πρόσθετου οδικού τμήματος μήκους περίπου 50 μέτρων, το οποίο θα συνδέει το δρόμο με την κύρια είσοδο στο βορειοανατολικό άκρο του.

Ο προϋπολογισμός των έργων κατασκευής της μαρίνας, που αποτελείται από τα λιμενικά έργα - Έργα χερσαίας ζώνης και Η/Μ εγκαταστάσεις και δίκτυα ανέρχεται στα 23,4 εκατ. ευρώ. 

Η παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης της μαρίνας, αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας σύμβασης και λήγει μετά από 45 έτη. 

Με έγγραφη συμφωνία των μερών δύναται να παραταθεί η διάρκεια της παραχώρησης για επιπλέον 20 έτη εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα του φορέα διαχείρισης και σχετική συμφωνία.

Το καταβλητέο από τον φορέα διαχείρισης στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσιο αντάλλαγμα, για την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας, ορίζεται στο ποσό των 81.307,35 ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ