ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ρομά έκλεισαν δρόμο στην Αργολίδα - Διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:47:00 μ.μ. | | | |
Ρομά έκλεισαν δρόμο στην Αργολίδα - Διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα
Φώτο αρχείου
Ομάδα Ρομά στην Νέα Κίο απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Νέας Κίου - Άργους στο ύψος λίγο πρίν την λαχαναγορά.

Οι Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου από τα πυρά των αστυνομικών στο Πέραμα.

Η αστυνομία εκτρέπει την κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση το Άργος, από Μύλους και από παρακαμπτήριους οδούς μέχρι την λήξη της διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα λέει εκπρόσωπός τους

Η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα αναμένεται να απασχολήσει έντονα τις Αρχές. Μέχρι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, όταν και θα απολογηθούν στον τακτικό ανακριτή οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, με το τραγικό αποτέλεσμα του θανάτου του ενός από τους τρεις που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, πολλά είναι τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν. 

Βασικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να παίξουν οι διάλογοι των αστυνομικών με τους ανωτέρους τους και κατά πόσο η αντίδρασή τους ήταν η ενδεδειγμένη.

Σύμφωνα με τον Σπήλιο Κρικέτο, συνδικαλιστή αστυνομικό «δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι: «χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα, χάθηκε ακόμη ένας άνθρωπος και θέλω να εκφράσω και εγώ την θλίψη μου. Όπως καταγράφηκαν τα γεγονότα στην επίσημη έκθεση της ΓΑΔΑ: κρίθηκε ύποπτο ένα όχημα το οποίο ήταν κλεμμένο, έγινε σήμα στον οδηγό για να σταματήσει για έλεγχο σε ασφαλές σημείο, ο οδηγός διέφυγε, το αυτοκίνητο χάθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε αργότερα, κάποια στιγμή που εγκλωβίστηκε από ένα λεωφορείο το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε μηχανές των αστυνομικών».

Ακόμη, προσέθεσε ότι «από όσο μαθαίνω, σε έναν από τους συλληφθέντες, ο εισαγγελέας αποδίδει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι και οι αστυνομικοί άνθρωποι, έχουν οικογένειες και οφείλουν να προστατεύουν τις ζωές τους και τις ζωές των πολιτών», ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του, εάν όσα ακολούθησαν την φονική καταδίωξη στο Πέραμα, οδηγήσουν τους αστυνομικούς να μην ασκούν όπως πρέπει το καθήκον τους σε ανάλογες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επόμενο κλεμμένο αυτοκίνητο που θα εντοπίσουμε, να το αφήσουμε να συνεχίσει; Αυτό μας ζητούν; Αυτό δεν πρέπει να γίνει».

Οργή στους Ρομά: Πατέρας ο 20χρονος νεκρός

Πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του ήταν ο νεαρός Ρομά που έχασε την ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών, στην καταδίωξη στο Πέραμα. Ο πατέρας του νεκρού δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;».

Μέλη της οικογένειας, όπως η χήρα, η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, είπε ότι «υπάρχει οδύνη και οργή. Ζητάμε δικαίωση σε ένα κράτος δικαίου. Ήταν ένα έγκλημα μίσους, από όσο είδαμε και από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο». Προσέθεσε ότι «πρέπει να γίνει έρευνα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου; Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο».

Τέλος η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιό της, ενώ λέει πως, ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ