ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Μαρία Ράλλη: Εξαιρετικά ιδιαίτερη έκθεση στο βουλευτικό Ναυπλίου τιμά την Αϊτή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | | | |
Μαρία Ράλλη: Εξαιρετικά ιδιαίτερη έκθεση στο βουλευτικό Ναυπλίου τιμά την Αϊτή
"Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με τα τμήματα που φιλοξενούνται στην πόλη μας φέρουν πάντα αποτελέσματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Έτσι , λοιπόν , από αύριο στους ισόγειους χώρους του Βουλευτικού και στον εκθεσιακό χώρο της ALPHΑ BANK , τη διευθύντρια της οποίας κ. Παπαμιχαλοπούλου ευχαριστούμε και για αυτή την συνεργασία , φιλοξενείται θεματική έκθεση στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση τιμά την Αϊτή, διότι αυτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση με επιστολή που έστειλε ο τότε Πρόεδρός της Ζαν Πιερ Μπουαγιέ στο Παρίσι το 1822 στον Αδαμάντιο Κοραή. 

Η αξία της έκθεσης έγκειται στο ότι παρέχει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε λιγότερο γνωστά στοιχεία της Ελληνικής Επανάστασης εντός αλλά και εκτός Ευρώπης, σε ιστορική αλλά και σε σύγχρονη οπτική. Ανοίγεται ο δρόμος να γνωρίσουμε μια μακρινή και άγνωστη χώρα με την οποία μας δένουν ισχυροί δεσμοί φιλίας. 

Η αλληλέγγυα αυτή σχέση βασίζεται στο ότι και οι δύο χώρες προέκυψαν από επαναστατικούς αγώνες για ελευθερία. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η πρόεδρος του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγήτρια κ.Μαρίνα Κοτζαμάνη , την οποία συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά . 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου , ωστόσο από αύριο θα είναι επισκέψιμη για το κοινό , τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα."

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ 
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ