ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Τριήμερο με την Βουνοπαρέα Αργολίδας στα Ζαγοροχώρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. | | |
Τριήμερο με την Βουνοπαρέα Αργολίδας στα Ζαγοροχώρια
Ολοκληρώνοντας το φθινοπωρινό της πρόγραμμα η Βουνοπαρέα Αργολίδας σας προσκαλεί στην τελευταία της προγραμματισμένη δραστηριότητα για τον μήνα Οκτώβριο όπως σας είχαμε ανακοινώσει.


Η Βουνοπαρέα Αργολίδας διοργανώνει 3ήμερη δραστηριότητα με φυσιολατρικό, ορειβατικό, πεζοπορικό και παραδοσιακό ενδιαφέρον, στο δυτικό Ζαγόρι και στην Κόνιτσα στις 28-29-30/10/2021.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάβαση στην δρακόλιμνη της Τύμφης, πεζοπορία στους πύργους της Αστράκας, πεζοπορία στο φαράγγι του ποταμού Βοϊδομάτη καθώς και επίσκεψη σε ορισμένα από τα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου.

Τα Ζαγοροχώρια βρίσκονται κρυμμένα και σκορπισμένα μέσα στις κορυφογραμμές της Τύμφης, σε δάση από πεύκα και έλατα, ορθοπλαγιές και χαράδρες,υψηλές κορυφές και αλπικές λίμνες τις λεγόμενες και δρακόλιμνες, με ανθρώπους φιλόξενους, καλλιτέχνες στο κτίσιμο των σπιτιών και των γεφυριών. Μάστορες που δημιουργούν και διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα των χωριών. Mεγάλα πετρόκτιστα αρχοντικά, με λιθόκτιστα δρομάκια (καλντερίμια), βρύσες, εναρμονισμένα όλα με το φυσικό περιβάλλον Στις διαδρομές μας θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε το όμορφο και άγριο αλπικό τοπίο που είναι από τα ωραιότερα μνημεία της φύσης. Αν ήμαστε τυχεροί ίσως δούμε χρυσαετό, γυπαετό, ή το αγριόγιδο και στη δρακόλιμνη θα δούμε τον αλπικό τρίτωνα.

Η επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια είναι μια υψηλής αισθητικής δραστηριότητα που θα μας δημιουργήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα μας χαρίσει απερίγραπτες εικόνες.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

- 1η ημέρα
Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 05:30 το πρωί και από την λαϊκή αγορά Άργους στις 06.00 το πρωί, με προορισμό το Μικρό Πάπιγκο (975 μ.), με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις. Άφιξη περίπου στις 14:00 στο Μικρό Πάπιγκο (975 μ.).

Η ομάδα Α' θα παραμείνει στο Μικρό Πάπιγκο, στον Ξενώνα του Δία και μετά θα έχει το απόγευμα ελεύθερο, για μια βόλτα στο Πάπιγκο. Την επόμενη ημέρα μετά το πρωινό, θα υπάρχει η δυνατότητα για αθλοπαιδιές (ιππασία-rafting-μπάνιο στις κολυμπήθρες), με την προϋπόθεση να έχει δηλωθεί η συμμετοχή στις δράσεις που επιθυμείτε.

Η ομάδα Β' αφού ξεκουραστεί μία ώρα περίπου θα ξεκινήσει στις 15.00 την ανάβαση για το καταφύγιο Αστράκας, ακολουθώντας το μονοπάτι (03). Μετά από 3:30΄- 4:00 ώρες περίπου φθάνουμε στο καταφύγιο (1950 μ.), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

- 2η Ημέρα
Για την ομάδα Β' στις 07:30 πρωινό στο καταφύγιο και 08:15 αναχώρηση για την Δρακόλιμνη (2050 μ.). Χρόνος ανάβασης περίπου 1:30 ώρα. Επιστροφή στο Μικρό Πάπιγκο και τακτοποίηση στον ξενώνα. Εκεί θα συναντηθούμε με την ομάδα Α' για να κάνουμε (προαιρετικά) μια πεζοπορία κάτω από τους πύργους της Αστράκας, μέχρι το Κόκκινο Λιθάρι, απέναντι από το χωριό Βίκος (διαδρομή 4 χιλ. με Β.Δ 1.) Το υπόλοιπο απόγευμα είναι ελεύθερο για μια βόλτα στο Πάπιγκο.

- 3η Ημέρα
Ξεκινάμε με παραδοσιακό πρωινό (07:30΄ π.μ.) στον ξενώνα. Αναχώρηση στις 09:00 για μία ακόμη πεζοπορία στην όχθη του Βοϊδομάτη. Από το γεφύρι της Αρίστης μέχρι το γεφύρι της Κλειδωνιάς ( 5 χιλ. Β.Δ 1), με μια μικρή στάση για μια βουτιά στο ποτάμι για όποιον τολμηρό το επιθυμεί. Μετά την πεζοπορία αναχωρούμε για την Κόνιτσα, για μια επίσκεψη σε μερικά από τα μοναδικά αξιοθέατα της περιοχής. Το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της και Ιερά μονή Μολυβδοσκέπαστης. Τέλος μετά το μεσημεριανό φαγητό στην περιοχή της Κόνιτσας επιστρέφουμε στη βάση μας αργά το βράδυ.

Πληροφορίες διαδρομών:

Η ανάβαση στη Δρακόλιμνη (Υ.Δ.1000 μ., Β.Δ. 2) απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν ενδύκνειται για αρχάριους πεζοπόρους.
Ολες οι υπόλοιπες πεζοπορίες καθώς και οι λοιπές αθλητικές δραστηριότητες χαρακτηρίζονται με Β.Δ. 1 και απευθύνονται και σε αρχάριους πεζοπόρους με καλή όμως φυσική κατάσταση.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Σακίδιο πλάτης(60 L), ορειβατικές μπότες ή μπότες trekking, χοντρές κάλτσες, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), fleece, ισοθερμικά φανελάκια, γάντια, σκούφος, καπέλο, μπατόν, φακός κεφαλής, γυαλιά ηλίου, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών, σοκολάτες, ξηρά τροφή), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), αντηλιακό, ατομικό φαρμακείο, δεύτερη αλλαξιά εσωρούχων, σακούλα απορριμμάτων.

*Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον ρουχισμό καθώς οι συνθήκες θα είναι χειμερινές*

Παροχές δραστηριότητας:

Μεταφορά από Άργος και Ναύπλιο στο Μικρό Πάπιγκο με επιστροφή
Τοπικές μετακινήσεις
Διανυκτερεύσεις (2) με πρωινό σε ξενώνα στο Μικρό Πάπιγκο και στο καταφύγιο
Έμπειρους συνοδούς βουνού
Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
Φωτογραφικό υλικό

Πληροφορίες:

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την πολιτεία για τον COVID-19, μάσκα, αντισηπτικό, αποστάσεις και το όριο πληρότητας του λεωφορείου (85%) θα τηρηθούν σχολαστικά.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, κακής ορατότητας ή για άλλους λόγους ασφάλειας της ομάδας που ο αρχηγός θα κρίνει, το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί με άλλο εναλλακτικό.

Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα θα χρειαστεί η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου, στον λογαριασμό (GR8801713080006308010142535)
Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ