ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ανακλήθηκε το σήμα ΠΟΠ από εταιρεία που παρήγαγε φέτα από 100% αγελαδινό γάλα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | |
Ανακλήθηκε το σήμα ΠΟΠ από εταιρεία που παρήγαγε φέτα από 100% αγελαδινό γάλα
Στην οριστική ανάκληση του σήματος ΠΟΠ από την εταιρία LA FARM, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πηγές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η απόφαση ελήφθη καθώς μετά από έλεγχο σε ελληνικό σουπερμάρκετ, βρέθηκε φέτα η οποία ήταν φτιαγμένη με 100% αγελαδινό γάλα.

Η απόφαση έχει ήδη επιδοθεί στην εταιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για την επιχείρηση είχε αποφασιστεί, στις 9/9/2021, η προσωρινή ανάκληση πιστοποίησής της, καθώς μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.».

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε στην απόφαση οριστικής ανάκλησης και αφαίρεσης της πιστοποίησης της επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας, που έλαβε χώρα με τη γνωστοποίηση στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ της οριστικής απόφασης του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με την εξέταση δείγματος προϊόντος “ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΠΟΠ” ιδιωτικής ετικέτας, σε τάπερ 400 gr, με την επισήμανση «ΦΕΤΑ, επιλογή μου, μεγαλύτερη των 3 μηνών ωρίμανσης», παραγόμενο από την επιχείρηση «L.A. FARM Α.Ε.»., το οποίο είχε ληφθεί στο πλαίσιο ελέγχων και δειγματοληψιών κλιμακίων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε σουπερμάρκετ).

Η εν λόγω απόφαση, για το ανωτέρω δείγμα ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΠΟΠ, αναφέρει ότι: «είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, διότι περιέχει μόνο αγελαδινό γάλα αντί για πρόβειο και γίδινο γάλα και έχει υγρασία σε ποσοστό (60,24±0,38)% που υπερβαίνει το μέγιστο όριο του 56%, καθώς και λίπος επί ξηρού (41,52±0,72)% που υπολείπεται του ελαχίστου ορίου του 43%, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί το προϊόν ως τυρί ΦΕΤΑ. Η ονομασία του δείγματος “ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΠΟΠ” παραπλανά τον καταναλωτή ως προς την ταυτότητα και τη σύνθεση του τροφίμου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ