ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρώνεται το 2023 η πρώτη φάση της mega επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:16:00 μ.μ. | | |
Ολοκληρώνεται το 2023 η πρώτη φάση της mega επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα (βίντεο)
Ολοκληρώνεται το 2023 η πρώτη φάση της mega επένδυσης Kilada Hills στην Αργολίδα για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση της πρώτης τουριστικής Στρατηγικής Επένδυσης στην Ελλάδα.

Η επένδυση της Dolphin Capital Investors, εκτός της πρωτιάς της στις Στρατηγικές Επενδύσεις τουρισμού, είναι και η πρώτη που άρχισε να υλοποιείται ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, στην περιοχή κοντά στο χωριό Κοιλάδα, στο Πόρτο Χέλι της Αργολικής Ριβιέρα.

Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και η συμβολή της στην απασχόληση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και επιπλέον 600 θέσεις εργασίας κατά τη φάση της πλήρους λειτουργίας της.
Οι 2 φάσεις της επένδυσης

Η επένδυση έχει χωριστεί σε δύο μεγάλες φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr θα έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023.
1η φάση

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών σε έκταση 870 στρεμμάτων, με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 5.000 τ.μ. για τα κτίρια του Club House και τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Ο σχεδιασμός του γηπέδου έχει γίνει προσωπικά από τον κορυφαίο ίσως παίκτη και σχεδιαστή γκολφ στον κόσμο Jack Nicklaus και φέρει την υπογραφή του, και είναι ήδη το PGA National Golf Course.

Στην πρώτη φάση θα κατασκευαστούν επίσης οι υποδομές στην έκταση, όπως το οδικό δίκτυο και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Τέλος, θα κατασκευαστούν και 90 ιδιωτικές κατοικίες.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των έργων της 1ης φάσης, είναι εξασφαλισμένη με κεφάλαια της Grivalia και ενός family office, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Για την ενίσχυση της ρευστότητας, η Dolphin είχε μάλιστα πουλήσει και μια έκταση 50 στρεμμάτων, όμορη στην έκταση της επένδυσης, προς 1,5 εκ. ευρώ.
2η φάση

Στη δεύτερη φάση της επένδυσης θα κατασκευαστεί πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 100 δωματίων, καθώς και περίπου 88 κατοικίες και βίλες. Σχετικά με τις τελευταίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για 5 από αυτές και θα βγουν σύντομα προς πώληση.

Επίσης, θα αναπτυχθούν beach club, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εστίασης και αναψυχής, καθώς και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.
Το χαρτοφυλάκιο τουριστικών επενδύσεων της Dolphin

Το Kilada Country Club, Golf & Residences είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που είναι υπό κατασκευή από τον όμιλο της Dolphin Capital στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατασκευάζεται το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στη χώρα, το One&Only Kéa Island που αναμένεται να λειτουργήσει τη σεζόν του 2022.

Φωτογραφίες Killada Hills: Dolphin Capital Investors

Δείτε πώς θα γίνουν οι βίλες στη μεγάλη τουριστική επένδυση Killada Hills στην Αργολίδα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ