ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για την εκμίσθωση του παλαιού Δημαρχείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. |
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου για την εκμίσθωση του παλαιού Δημαρχείου Ναυπλίου
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2-11-21 ήταν η εκμίσθωση του διατηρητέου κτιρίου του Παλιού Δημαρχείου στην οδό Όθωνος 51 και Βασ/ Όλγας 46 συνολικού εμβαδού 382,65 τμ. 

Τα τελευταία 15 χρόνια στεγάζει την Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) Πανεπιστημίου HARVARD το οποίο ανήκει στο δίκτυο διεθνών κέντρων και γραφείων του Πανεπιστημίου HARVARD με το ευτελές μηνιαίο μίσθωμα των 1200 ευρώ. Η εισήγηση αναφέρει ότι θα ακολουθήσει πλειοδοτική , προφορική δημοπρασία με τιμή εκκίνησης πάλι τα 1200 ευρώ. 

Επειδή το εν λόγω διατηρητέο κτίριο δεν μπορεί να μισθωθεί για εμπορική χρήση παρά μόνο για χρήση συμβατή με την ιστορικότητά του, στην ουσία θα δοθεί πάλι στο HARVARD και μάλιστα με το ίδιο ευτελές ενοίκιο.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ότι από τη στιγμή που ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες και πληρώνει υπέρογκα ποσά σε μίσθωση ακινήτων ( π.χ για το μαγαζί που στεγάζεται το 2ο Νηπιαγωγείο πληρώνει 3000 ευρώ μηνιαίως ) θα έπρεπε το διατηρητέο Παλιό Δημαρχείο να εκμισθωθεί με μηνιαίο μίσθωμα τουλάχιστον 5000 ευρώ. 

Δεν είναι σωστό να παραχωρεί σχεδόν χαριστικά στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου χωρίς οικονομικό πρόβλημα ένα από τα καλύτερα κτήρια του Ναυπλίου. Μόνο το 2016, το HARVARD δέχτηκε από δωρεές 1,16 δισ. δολάρια ενώ τα συνολικά του έσοδα ξεπέρασαν τα 5 δισ. δολάρια!

Η πρότασή μας απορρίφθηκε με αποτέλεσμα ένας παγκόσμιος οικονομικά κολοσσός να παραμείνει στο χώρο του ιστορικού κτιρίου για άλλα 20 χρόνια πληρώνοντας μόνο 1200 ευρώ το μήνα.

Ας κρίνουν οι δημότες!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κώστας Γκόνης
Μαρία Αλημπέρτη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ