ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Α. Πουλάς: Το νομοσχέδιο για την Ε.Κ.Α.Π.Υ. δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας υγείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:14:00 π.μ. | | | |
Α. Πουλάς: Το νομοσχέδιο για την Ε.Κ.Α.Π.Υ. δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας υγείας
Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:


· Ο πυρήνας του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου είναι η μετατροπή της ΕΚΑΠΥ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Σε τι αυτό θα εξυπηρετήσει όμως το δημόσιο συμφέρον και ειδικά την αποτελεσματικότερη επίτευξη του σκοπού της; Πως εξασφαλίζεται η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα και η καλύτερη οργάνωση της;

· Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ σε προμήθειες θα πρέπει να διασφαλιστεί η προμήθεια ποιοτικών υλικών στην καλύτερη δυνατή τιμή. Το διασφαλίζετε αυτό με την αλλαγή που φέρνετε; Η απάντηση είναι όχι.

· Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες σας περί διενέργειας διαγωνισμών με αντικειμενικά κριτήρια και σε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με το σχήμα που εισάγετε.

· Αντίθετα, δημιουργούν αμφιβολίες, καθώς διατηρείτε επί δύο χρόνια κατά παρέκκλιση διατάξεις των κείμενων διατάξεων προμήθειες με πρόσχημα την πανδημία.

· Στις εκκλήσεις μας για το πόσο μας έχει κοστίσει η πανδημία μέχρι σήμερα και ιδίως οι κατά παρέκκλιση προμήθειες, δεν έχετε δώσει κανένα στοιχείο.

· Ενώ τα νοσοκομεία επί 2 χρόνια προμηθεύονται μόνα τους υλικά χωρίς διαγωνισμούς με απευθείας αναθέσεις – τακτική που έχετε καταστήσει κανόνα.

· Μέχρι στιγμής τα δεδομένα συνθέτουν μία μελανή εικόνα και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι αμείλικτοι. Εντούτοις, τίποτα δεν δείχνει να μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε την πανδημία.

· Η πραγματικότητα στα νοσοκομεία γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, οφείλω να επισημάνω τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των θανάτων από Covid-19 εντός και εκτός ΜΕΘ - κατάσταση που πρέπει να σας απασχολήσει πολύ σοβαρά.

· Ας σημειωθεί ότι η υγεία των χρονίως πασχόντων επιδεινώθηκε κατά το διάστημα της πανδημίας, ενώ αυξήθηκε η νοσηρότητα λόγω αδυναμίας εκτέλεσης προληπτικών εξετάσεων.

· Προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι των υγειονομικών με ένα επίδομα που μεγαλόστομα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του είπε ότι θα το πάρουν μόνο αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή. Εμείς ζητάμε το επίδομα αυτό να δοθεί αυτή τη φορά σε όλους τους υγειονομικούς χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς.

· Η κυβέρνησή σας δείχνει για μία ακόμα φορά ολίγιστη μπροστά στις περιστάσεις, απροετοίμαστη ή ακόμα και αδιάφορη σε όσα συμβαίνουν. Βρίσκεστε εκτός της κοινωνίας και μακρυά από τις ανάγκες της, με μόνη πυξίδα την επικοινωνία όπου διαπρέπετε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ