ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. | | |
Ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ευρώπη
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τον «πολύ ανησυχητικό» ρυθμό μετάδοσης της Covid-19 που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους μέχρι το Φεβρουάριο στην ήπειρο.


«Είμαστε και πάλι στο επίκεντρο», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε στη διάρκεια ονλάιν συνέντευξης Τύπου.

«Ο σημερινός ρυθμός της μετάδοσης στις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι πολύ ανησυχητικός», δήλωσε ο Κλούγκε προσθέτοντας πως τα νέα κρούσματα πλησιάζουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς αυξάνονται εξαιτίας του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του ιού.

«Αν παραμείνουμε σ' αυτή την πορεία, μπορεί να δούμε μέχρι το Φεβρουάριο άλλο μισό εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της Covid-19 στην (ευρωπαϊκή) περιφέρεια», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης καταγράφονται νέα ρεκόρ θανάτων, με τις κυβερνήσεις των χωρών να ετοιμάζονται για λήψη περαιτέρω μέτρων, με στόχο τον περιορισμό της covid-19.

Συγκεκριμένα, αυξημένα κρούσματα εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Τουρκία, η Ουγγαλία, η Σλοβακία, η Πολωνία, ενώ η Γερμανία σημείωσε αύξηση - ρεκόρ όπως και η Ρωσία. Οι αρχές της Λετονίας κήρυξαν κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Τον περασμένο μήνα Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η πανδημία της Covid-19 «απέχει πολύ από το να τελειώσει», ενώ είχε καλέσει παράλληλα τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν αδειοδοτηθεί.

«Ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος μέσω της αυξημένης χρήσης εμβολίων και θεραπειών για την Covid-19, η ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και τα μοντέλα πρόβλεψης δείχνουν ότι η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή του ΠΟΥ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ