ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στην «Περιπατητική σχολή» του φιλόσοφου Αριστοτέλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:29:00 μ.μ. | | |
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στην «Περιπατητική σχολή» του φιλόσοφου Αριστοτέλη
Στα πλαίσια της δυνατότητας υλοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων, με πολλαπλά οφέλη για τη μαθητική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε την 23/11/21 από μαθητές –τριες της Γ΄Λυκείου των Ανθρωπιστικών Σπουδών επίσκεψη στον ιδιαίτερο χώρο του «Λυκείου» όπου η μοναδική αυθεντία, ο Αριστοτέλης για 12 χρόνια δίδαξε τους πιο ευνοημένους ποτέ από την τύχη μαθητές.
Στον αρχαιολογικό αυτό χώρο από τη μια μεριά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αρτιότητα των εγκαταστάσεων κάθε μέρους της Σχολής και εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα στο χώρο των αποδυτηρίων της παλαίστρας από την ύπαρξη ακόμη και υποδαπέδιας κεντρικής θέρμανσης κτιρίων! Περιφερειακά ήταν κατάφυτος από αρωματικά και διακοσμητικά φυτά της ελληνικής χλωρίδας που επισφράγιζαν το ιδανικό του χώρου.
Κατά την ξενάγηση από την άλλη, έγινε ανταλλαγή απόψεων , αφού ο Φιλοσοφικός Λόγος απασχολεί καθημερινά τους μαθητές στη σχολική αίθουσα, με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Έτσι οι μαθητές και βιωματικά ενίσχυσαν την πανθομολογούμενη άποψη για τη θεμελιακή συμβολή της φιλοσοφικής και επιστημονικής σκέψης του Αριστοτέλη στην οικοδόμηση του Δυτικού πολιτισμού.
Την επίσκεψη οργάνωσαν και συνόδεψαν οι διδάσκοντες το συγκεκριμένο μάθημα, Πετροπούλου Εύη και Φλέσσας Χρήστος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ