ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Στα κάγκελα αγρότες της Αργολίδας για τις διακοπές ρεύματος τη νύχτα του μεγάλου παγετού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | | |
παγετός
Επιστολή αγανακτισμένου αγρότη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε αυτός και άλλοι αγρότες τη νύχτα της Τρίτης από τις διακοπές ρεύματος σε περιοχές του κάμπου της Αργολίδας, την στιγμή που όλοι αγωνιούσαν και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν την παραγωγή τους.

Η επιστολή αναφέρει:  

"Χθες το βράδυ (Τρίτη 25-1-2022) κι ενώ ήταν η πιο δύσκολη μέρα για τους αγρότες, είχαμε διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αργολίδος (Ίναχος, Ανυφί, κ.α.).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε πολλά κτήματα που είχαν αυτόματα αντιπαγετική προστασία, καθώς τα νερά πάγωσαν μέχρι να ξανά έρθει το ρεύμα και είτε δεν πήραν καθόλου ή ελάχιστα «μπεκ» να δουλεύουν δημιουργώντας μεγάλη ζημιά στις καλλιέργειες, καθώς και να γίνουν για τον ίδιο λόγο ζημιές σε υδραγωγεία ή σε πομόνες.

Προσωπικά εγώ παρόλο που πήγα αμέσως κι έβαλα σε λειτουργία το αντλιοστάσιό μου στην περιοχή του Ανυφίου δεν έβγαλε νερό και μάλιστα μου πέταξε το λουρί και εξαρτήματα από το μοτέρ.

Ρωτώ λοιπόν τη ΔΕΗ, τους βουλευτές του Νομού μας, τον υπουργό Γεωργίας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό:

-εφόσον είμαστε συνεπείς απέναντι σε μια ΔΕΗ, η οποία κάνει συνεχώς αυξήσεις στο ρεύμα βάζοντας τη θηλιά στο λαιμό του αγρότη, τώρα ποιος θα μας αποζημιώσει από τη στιγμή που την πιο κρίσιμη μέρα που τη χρειαστήκαμε μας «κατέστρεψε» και τις καλλιέργειες καθώς επίσης σε κάποιους έκανε ζημιές και σε ανεμομείκτες ή σε αντλιοστάσια;

Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία μπορούσε να πάει χθες το βράδυ μια βόλτα στον κάμπο της Αργολίδας όπου αργά το βράδυ όλοι μας πανικόβλητοι προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση για να περισώσουμε τα προϊόντα μας.

Επίσης θα πρέπει να γίνουν άμεσα αγωγές κατά της ΔΕΗ για να αποζημιώσει τους αγρότες που έχουν ξεκάθαρα υποστεί ζημιές εξαιτίας της."

Ε.Σ. Αγρότης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ