ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σοκάρουν όλο τον κόσμο τα στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | |
ΚΙΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ
Η Κίνα δεν θέλει να ρισκάρει τίποτα σε σχέση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο και φαίνεται πως καταφεύγει σε ακραία μέτρα για να περιορίσει τη νέα έξαρση του κορωνοϊού.


Εδώ και μέρες είναι γνωστό ότι τρεις πόλεις στην Κίνα έχουν μπει σε καραντίνα αφού παρατηρείται νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού. Μόνο που οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις και στο καθεστώς των Ναζί. Γιατί δείχνουν στρατόπεδα καραντίνας, με εκατομμύρια κόσμου να μένει σε κοντέινερ για τουλάχιστον 15 μέρες!

Μεταλλικά κοντέινερ έχουν στοιβαχτεί το ένα δίπλα στο άλλο, σε αχανείς εκτάσεις. Τα κοντέιντερ, μικροσκοπικοί χώροι, έχουν ξύλινα κρεβάτια και μια τουαλέτα. Εκεί μένουν, έως και 15 μέρες, όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσά τους παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι!

Συνολικά, 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς οι πόλεις Xian, Anyang, Yuzhou έχουν μπει σε καραντίνα και απαγορεύεται να βγουν ακόμη και για αγοράσουν τρόφιμα, αναφέρει η Daily Mail.

Η Anyang, με 5,5 εκατ. κατοίκους, μπήκε σε lockdown στη Δευτέρα (11.01.2022) ύστερα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον. Κάποιοι απ’ αυτούς είπαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε μια «μεγάλη μεταφορά» χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα.

Εργαζόμενοι με ειδικές λευκές στολές φαίνονται να δίνουν φαγητό στους ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί στα στρατόπεδα καραντίνας. Μόνο που οι άνθρωποι που ζουν εκεί καταγγέλλουν πως τους έχουν αφήσει χωρίς φαγητό και χωρίς θέρμανση και πως τους μετέφεραν, με το ζόρι, μέσα στη νύχτα.

«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;», καταγγέλλουν οι εσώκλειστοι.

«Έκαναν μια μεγάλη μεταφορά μας, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά. Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα», σημειώνουν.

Σε άλλα βίντεο, καταγράφεται η επίθεση που δέχεται ένας άνδρας, που έκανε το… έγκλημα να βγει, παρά την απαγόρευση από το κοντέινερ του για να αγοράσει φαγητό!

Ο Χρήστος Πετρόπουλος από την Κίνα μιλά για τα στρατόπεδα καραντίνας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ