ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Τεράστια πυρκαγιά σε πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας με 278 επιβάτες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. | | | |
Πλοίο φωτιά Κέρκυρα
Πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται στον ουρανό από το πλοίο Euroferry Olympia που έχει παραδοθεί στις φλόγες και καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. 

Η εικόνα συγκλονίζει και αποτυπώνει το μέγεθος της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.02.2022) στο πλοίο Euroferry Olympia, που είχε φύγει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι της Ιταλίας και τυλίχθηκε στις φλόγες έξω από την Κέρκυρα.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς, κάτοικος της Κέρκυρας, περιέγραψε πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα.
 Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Στην Κέρκυρα μεταφέρθηκε τραυματίας επιβάτης του πλοίου Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. 
Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες. Το πλοίο μετέφερε επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά. Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα. 

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα και πυροσβεστικά σκάφη. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ