ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Σοκαρισμένο το Ναύπλιο από τις καταγγελίες 7 φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (βίντεο)

OPEN
Σοκ έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα επτά φοιτήτριες καταγγέλλουν τον καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση, ανάρμοστη συμπεριφορά και ψυχολογική βία.


Μάλιστα οι επτά καταγγελίες έχουν σταλεί στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου αλλά και στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μαθήτριες καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής έχει προχωρήσει σε αγγίγματα σε σημεία του σώματός τους, σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και σε απειλές.

Το θέμα ανέδειξε ένας πρώην φοιτητής του ιδρύματος που επώνυμα κατήγγειλε ότι οι κοπέλες παρενοχλούνταν και ήταν θύματα ψυχολογικής βίας από τον καθηγητή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν έγιναν γνωστά μέχρι σήμερα ο εν λόγω καθηγητής διδάσκει σε τμήμα του Πανεπιστημίου στο Ναύπλιο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν από χθες.

Οι ίδιες πληροφορίες, λένε ότι ο καθηγητής που κατηγορείται είναι σημαντικό μέλος της διοικητικής πυραμίδας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου.

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί, αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής είναι μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ φέρει μια επιπλέον ιδιότητα, η οποία είναι ακόμα πιο …ηχηρή.

Ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητά εξηγήσεις για το θέμα και τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι «ποινικά κολάσιμες, αλλά και διοικητικά ελέγξιμες» και ζητεί την άμεση αντίδραση των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου.

Το τεκμήριο της αθωότητας

Από τη στιγμή που η εν λόγω είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, δήλωσε τα εξής, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης: «Υπάρχει μια καταγγελία που την αξιολογούμε άμεσα και σε βάθος, εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες δικαίου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λαμβάνει σοβαρά τα σχετικά θέματα, διατηρώντας το τεκμήριο της αθωότητας. Θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω καθηγητής παραμένει κανονικά στη θέση του, ενώ ακόμα για το ζήτημα δεν έχει αντιδράσει το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο έχουν γνωστοποιηθεί οι καταγγελίες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ