ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Γαστρονομικός Τουρισμός Αργολίδας: Συνταγές με τοπικές πρώτες ύλες αναζητούν στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. | | |
Γαστρονομικός Τουρισμός Ερμιονίδας
Δεν είναι τυχαίο πως όταν επιλέγουμε έναν προορισμό διακοπών, η πρώτη μας αναζήτηση είναι που θα μείνουμε και που θα φάμε.

Η γαστρονομία μπορεί να γίνει ένας από τους κύριους λόγους επιλογής της Ερμιονίδας ως προορισμού διακοπών.

Ο «γαστρονομικός πατριωτισμός» επιβραβεύεται οικονομικά αφού τα καλά εστιατόρια τοπικής κουζίνας τυγχάνουν δωρεάν προβολής από τα μέσα ενημέρωσης, τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, το διαδίκτυο και τους τοπικούς ή εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς εξασφαλίζοντας έτσι, πρόσθετη πελατεία, μεγαλύτερης διάρκειας σεζόν και κέρδη.
 
Οι εστιάτορες και ξενοδόχοι πρέπει να νιώθουν πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας.
Ο βαθμός ελληνικότητας/εντοπιότητας του ξενοδοχειακού πρωινού είναι πρωτίστως θέμα γαστρονομικής κουλτούρας.
 
Με πρωτοβουλία και απόλυτη συνεργασία με το Επιμελητήριο Αργολίδας ετοιμάζουμε ένα project σχετικά με την ταυτότητα του γαστρονομικού πλούτου και προώθηση του Τουρισμού Γαστρονομίας της Αργολίδας.

Μέσα από το συγκεκριμένο project, που αφορά στην διοίκηση και την προβολή της γαστρονομίας, επιδιώκουμε ένα επαγγελματικό σχέδιο μάρκετινγκ που περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες δράσεων: διαμόρφωση γαστρονομικού χαρτοφυλακίου, ανάπτυξη γαστρονομικού brand, κατάρτιση επικοινωνιακού προγράμματος. Βασικό εργαλείο προβολής πρέπει να είναι το διαδίκτυο.

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του καθημερινού πολιτισμού των κατοίκων του προορισμού. Μέσα από τα στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, τα ιστορικά γεγονότα, τα ήθη και τα έθιμα, πηγάζουν συναρπαστικές αφηγήσεις, που όταν ενσωματωθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο γαστρονομικών προϊόντων το καθιστούν πιο ελκυστικό κι ενδιαφέρον σε ένα διεθνές κοινό. Άλλωστε, η ιστορία και η παράδοση προσδίδουν υπεραξία ακόμη και στα πιο «πεζά» προϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων, αναδεικνύουν τη μακραίωνη ιστορία της γαστρονομίας ενός τόπου και επομένως τη βοηθούν να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό.

Ψάχνουμε συνταγές με πρώτες ύλες από την Ερμιονίδα, ώστε να της εντάξουμε στην γαστρονομική ταυτότητα της Αργολίδας.

Θέλουμε συνταγές με βάση το Ελαιόλαδο Κρανιδίου, Το Ρόδι Ερμιόνης, το Μέλι της Ερμιονίδας, την Πατάτα Διδύμων, το Χαρούπι, το Κρασί, τις Γαρίδες Κοιλάδας…

Συνταγές παλιές, παραδοσιακές από την γιαγιά, τη μαμά, τις αγαπημένες θείες. Συνταγές των παιδικών μας χρόνων που μας δημιουργούν αναμνήσεις και μας θυμίζουν το Αρχοντικό Κρανίδι, την γραφική Ερμιόνη, το μοναδικό Πορτοχέλι, το υπέροχο ψαροχώρι της Κοιλάδας, το ενεργειακό χωριό των Διδύμων, το ορεινό Ηλιόκαστρο και Λουκαίτι, το παραθαλάσσιο χωριό της Θερμησίας και το υπέροχο χωριό των Φούρνων. Συνταγές που μας θυμίζουν την έντονη μυρωδιά ενός φαγητού ή ενός γλυκού και που μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα πρωινό ή στο μενού των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης.

Περιμένουμε τις συνταγές σας και με τη πολύτιμη βοήθεια σας θα εξελίξουμε την παράδοση, προσαρμόζοντάς την στα σημερινά δεδομένα του Τουρισμού Γαστρονομίας , προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές να θυμάται και τελικά να επικοινωνεί.

Ας δώσουμε χρώμα στην Ερμιονίδα.

Ας την μετατρέψουμε σε έναν αξέχαστο προορισμό.

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Αντιδήμαρχος Τουρισμού
Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ