ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Κατσαμά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:18:00 π.μ. | |
ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Με αφορμή την ανάγνωση των βιβλίων α) ΓΟΡΙΛΛΑΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ και β) ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του Γυμνασίου του Νέου Σχολείου με τη συγγραφέα κ. Ελένη Κατσαμά στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα αναφορικά με τα θέματα που θίγονται μέσα στα κείμενά της όπως: ισότητα, διακρίσεις, πολιτιστική κληρονομιά, ρατσισμός, επιλογές ζωής και να προσεγγίσουν τον ιδιαίτερο συλλογισμό της συγγραφέως. Επιπρόσθετα, η συγγραφέας με την ιδιότητά της ως εκδότρια τόνισε ότι φροντίζει τα βιβλία να εκδίδονται όμορφα, με όσο το δυνατόν λιγότερες ατέλειες, τόσο γλωσσικά όσο και τεχνικά. Για όσους μαθητές ενδιαφέρονται, οι εκδόσεις είναι μια όμορφη, απαιτητική και ομαδική δουλειά αλλά η συγγραφή ωστόσο είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση.

Τo ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ εδώ και αρκετά χρόνια έχει εισαγάγει στο ωρολόγιο πρόγραμμά του ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη Φιλαναγνωσία.

Σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Αυτή η σχέση θα βοηθήσει να αναπτύξει την κριτική και δημιουργική του σκέψη, θα δραστηριοποιήσει τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του, θα εμπλουτίσει την αισθητική του καλλιέργεια, θα δοκιμάσει τα συναισθήματά του αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική του νοημοσύνη, θα καλλιεργήσει τη γλωσσική του έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο, να δημιουργήσει κλίμα συντροφικότητας και δημιουργικότητας μέσα στην τάξη. Εν κατακλείδι θα συγκροτήσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του.

Το σχολείο, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που κέντρο και αναφορά έχουν το βιβλίο πάντα με σωστή οργάνωση.
Στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας στο σχολείο μας, όλες οι τάξεις διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία, τα παρουσιάζουν, τα εμπλουτίζουν με δραστηριότητες, τα ενώνουν με τα μαθήματα της Θεατρικής Αγωγής, της Μουσικής, των Καλλιτεχνικών, αλλά και των Ελληνικών πάντα με την καθοδήγηση των υπευθύνων Φιλολόγων.

Ας σημειωθεί, ότι η Φιλαναγνωσία στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ προωθείται και μέσα από τα προγράμματα εκμάθησης των ξένων γλωσσών με ιδιαίτερη επιτυχία από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ