ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

"Ο Μύθος του Σύρτη": Η σιδηροδρομική ιστορία του Αχλαδόκαμπου από τον Πάνο Ρουμέντζα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. | | | |
"Ο Μύθος του Σύρτη"
Όλα ξεκίνησαν από το 1983-84 που μόλις ήμουν 3 χρονών που μου κέντριζε κάτι από μπαλκόνι μου ότι κινούταν απέναντι. Κάτι.. Ήταν το τρένο .. άρχισα και «έγραφα» στιγμές ήχους, μεγέθη συρμών, που με το καιρό μου κέντριζαν το ενδιαφέρον όλο και πιο πολύ. 

Όμως δεν στάθηκα εκεί, άνοιξα τα αφτιά μου σαν μικρό παιδί να ακούω και να μαθαίνω τα πάντα για αυτό.. Ήταν κάτι ξεχωριστό για τον τόπο μας. Να ανηφορίζει και να βλέπεις όλη την διαδρομή ώσπου να χαθεί στο Ελαιοχώρι. Και όσο περνούσαν τα χρονιά τόσο πιο πολύ με κέντριζε η μεγάλη γέφυρα… που όσο μεγάλωνα παρατηρούσα πίσω από αυτήν κάτι μυστήριο, σαν παραμύθι, σαν μύθο. Άκουγα περιστασιακά σε οικογενειακές παρέες για μια ανατίναξη και για έναν Σύρτη. Έτσι λοιπόν όσο μεγάλωσα τόσο πιο πολύ με τραβούσε. Με αφορμή λοιπόν αυτό το τοπόσημο, επιχείρησα να γράψω ένα βιβλίο που αφορά την περιοχή εκεί της μεγάλης γέφυρας και ευρύτερα από μια σιδηροδρομική ματιά.
Είναι μια προσπάθεια ερευνάς πολλών ετών ,συγκέντρωσης υλικού, με άπειρο περπάτημα στην περιοχή. Είμαι ένας Αχλαδοκαμπίτης που μεγάλωσα σε αυτό το χωριό, σπούδασα κάτι που αγαπώ και το έκανα επάγγελμα. Όμως τυχαίνει να είμαι και φίλος του τρένου. Το επάγγελμα μου με βοήθησε να αποτυπώσω τα γεγονότα της αφηγήσεις σε φωτογραφίες.
«Σύρτης» είναι σιδηροδρομικός όρος, ένας από τους πολλούς σιδηροδρομικούς όρους. Μέσα σε αυτό το βιβλίο, προσπάθησα να αφήσω παραέξω τους σιδηροδρομικούς όρους και να κρατήσω μόνο το μύθο τους, όπως το Μύθο του Σύρτη!
Ένα βιβλίο εμπεριέχει Τοπική Σιδηροδρομική Ιστορία με Λαογραφικό χαρακτήρα. Με αφορμή ένα ιστορικό Τοπόσημο της περιοχή μας, επιχείρησα να γράψω ένα βιβλίο Ιστορικού περιεχομένου, αναφέροντας όλα τα κομβικά σημεία πολλών δεκαετιών, ενσωματώνοντας προσωπικά βιώματα και προσπάθειες των ανθρώπων να μεγαλώσουν στον τόπο εδώ.

Από την οπτική γωνιά της Σιδηροδρομική Ιστορίας του τόπου μας, το βιβλίο χωρίστηκε σε 6 περιόδους, 134 κεφάλαια, 544 σελίδες, με πραγματικές παρουσιάσεις, ιστορίας, αφηγήσεις, περιηγήσεις και σε αρκετά σημεία του βιβλίου στάσεις για αναστοχασμό, “What Ιf” - "τι θα γινόταν εάν...". Έχω επίσης συμπεριλάβει αρκετές Ρεαλιστικές Απεικονίσεις ώστε ο Αναγνώστης να μπορεί να καταλάβει καλυτέρα την αποτύπωση της στιγμής που περιγράφουμε! Η φωτογραφική κάλυψη ξεκινάει με προπολεμικές εικόνες και φτάνει στο σήμερα, μαζί με επεξηγηματικά σχέδια και χάρτες, αεροφωτογραφίες κλπ.

Σας περιμένω στο Δημιουργικό Γραφείο μου «Οδός Δημιουργίας» οπού είναι και Εκδόσεις, αλλα και η πηγή διανομής του βιβλίου, 2752306778, 6937005685 (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 11, Ναύπλιο) !
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ