ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Κανονικά η εμποροπανήγυρης της 25ης Μαρτίου 2022 στο Ναύπλιο - Τι προβλέπει η απόφαση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | |
Πανηγύρι Ευαγγελίστριας
Την έγκριση της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης της 25ης Μαρτίου 2022 στο Ναύπλιο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων εγκρίνει τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης της 25ης Μαρτίου 2022 , του κανονισμού αυτής και τον καθορισμό του τιμήματος για την παραχώρηση θέσεων σε μικροπωλητές κατά τη διεξαγωγή της , ως εξής: 

Α.Οι θέσεις των μικροπωλητών θα αναπτυχθούν σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:1000 , ως εξής: 

- Στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν της 25ης Μαρτίου , - Στην οδό Αχιλλέα Παράσχου (μέχρι τη γωνία της παλιάς Αστυνομίας), 

- Στην οδό Κύπρου (μόνο επί του πεζοδρομίου από την πλευρά του πάρκου) 

- Στην οδό Μιχαήλ Ιατρού (μέχρι τη συμβολή με τη Σπύρου Γιαννοπούλου) 

- Η οδός της 25ης Μαρτίου από τη συμβολή της με τις οδούς Μιχαήλ Ιατρού και Παράσχου προς Καραθώνα θα παραμείνει εντελώς ελεύθερη. 

-Όλοι οι κάθετοι δρόμοι της 25ης Μαρτίου θα παραμείνουν ελεύθεροι. 

-Τοποθέτηση αυτοκινήτων επί των πεζοδρομίων, απαγορεύεται.

 - Οι θέσεις θα είναι διαστάσεως 8,00 τ.μ. η καθεμία.(4,00 μ. μήκος Χ 2,00 μ. πλάτος) , εκτός από τις θέσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν πάγκοι πώλησης αποκλειστικά ειδών οικιακής χρήσης , ζαχαρωδών (λουκουμάδες -χαλβά τύπου φαρσάλων ), παχνιδιών , λευκών ειδών , ειδών ένδυσης - υπόδησης και βιβλίων , οι οποίες θα είναι διαστάσεως έως 16,00 τ.μ κάθε μία ( 8,00 μ. μήκος Χ 2,00 μ.πλάτος ) 

- Απαγορεύεται η τοποθέτηση αντικειμένων πίσω από τους πάγκους ,ώστε τα πεζοδρόμια να είναι ελεύθερα. 

-Θα τοποθετηθούν 5 χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.(H τοποθέτησή τους θα γίνει πριν την εγκατάσταση των μικροπωλητών). 

-Οι καντίνες (αυτοκινούμενες) θα τοποθετηθούν ως εξής: Μία καντίνα (Κ1) στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κυρηνείας (έμπροσθεν παιδικής χαράς) και μία καντίνα (Κ2) επί της Κύπρου από την πλευρά του πάρκου στο τέλος του πλακόστρωτου πεζοδρομίου(σκαλοπάτια), ώστε ο καπνός που εκπέμπουν κατά την παρασκευή των εδεσμάτων να επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο τους κατοίκους. 

-Δεν επιτρέπεται η έκθεση εμπορευμάτων χωρίς την ύπαρξη πάγκου,σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαστάσεις,ώστε να διαφυλαχθεί τόσο η καλαισθησία του χώρου όσο και η ασφάλεια των επισκεπτών κατά τις μετακινήσεις τους. 

-Το τρίγωνο έμπροσθεν του βενζινάδικου να μείνει ελεύθερο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στο βενζινάδικο. 

-Επιτρέπεται η τοποθέτηση μικρών πάγκων (τραπεζάκια-βαλιτσάκια) ενός μέτρου στη διασταύρωση του Εργατικού Κέντρου. 

Β. Τα είδη προς πώληση για το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας θα είναι: βιομηχανικά προϊόντα λευκά είδη - νεωτερισμοί, βιβλία, ζαχαρώδη - ξηροί καρποί, λουλούδια, ψιλικά, είδη παντοπωλείου, έργα λαϊκής τέχνης και χειροτεχνημάτων. 

Γ. Η εγκατάσταση των μικροπωλητών θα αρχίζει από το απόγευμα της Τετάρτης 23ης Μαρτίου και ώρα 17:00 . Το πανηγύρι διαρκεί από την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 17:00 έως και την Παρασκευή 25 Μαρτίου και ώρα 24:00. (Το πρωί του Σαββάτου 26 Μαρτίου ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός). Για την εγκατάσταση των μικροπωλητών απαιτείται η επίδειξη στα αρμόδια όργανα του Δ.Ναυπλιέων της άδειας- έγκρισης συμμετοχής και του διπλότυπου είσπραξης της ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός της θέσης. 

Ανατίθεται στο Γραφείο Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ναυπλιέων σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 212/2014 Α.Δ.Σ.του Δήμου Ναυπλιέων και για όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης η μέριμνα: α) Για την ορθή εγκατάσταση των συμμετεχόντων στην εμποροπανήγυρη με την επίδειξη της άδειαςέγκρισης συμμετοχής και του διπλοτύπου είσπραξης της ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός της θέσης και β) Για την απομάκρυνση των μικροπωλητών, που δεν έχουν προμηθευτεί την προβλεπόμενη άδεια συμμετοχής. 

Δ. Δικαιούχοι συμμετοχής Στις βραχυχρόνιες αγορές μπορούν να δραστηριοποιούνται ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, 8 κάτοχοι: α) βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, β) άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, γ) άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο, δ) άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη. Κάθε πωλητής της δεν μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία (1) θέσεις σε κάθε βραχυχρόνια αγορά. Για την απόδοση θέσεων πωλητών σε βραχυχρόνια αγορά εκδίδεται από τον οικείο φορέα λειτουργίας προκήρυξη και οι θέσεις αποδίδονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 37 του 4748/21 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ο αριθμός των θέσεων θα καθοριστεί αφού ληφθούν υπόψη οι σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ εκτάκτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού Covid 19 που θα ισχύει κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης. 

Ε. Υποβολή αιτήσεων Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση με συνημμένα : 

α) την άδεια υπαίθριου εμπορίου που κατέχουν (λαϊκής , στασίμου, πλανοδίου, χειροτέχνη ή καλλιτέχνη ) ή 

β) την ετήσια βεβαίωση δραστηριοποίησης στις βραχυχρόνιες αγορές , και γ) βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων. 

Η αίτηση του μικροπωλητή με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά θα κατατεθεί αποκλειστικά στο Κ.Ε.Π της ΝΕΑΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ από Δευτέρα 14/03/2022 έως και Πέμπτη 17/03/2022. 

Αφού συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις, η διάθεση των θέσεων θα γίνει με κλήρωση την Παρασκευή 18/03/2022 και ώρα 09:00 , σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν.4748/201 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις παρουσία τριμελούς επιτροπής, η οποία ορίζεται ως εξής: 
1. κ. Δαμιανό Ιορδάνη , Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπλίου. 
2.κ. Ζουγλή Βασίλειο, Προϊστάμενος Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας και 
3. κ. Σαρίφας Δημήτριος ,Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειοδότησης Ρύθμισης & Εμπορικών Δραστηριοτήτων. 

Στους κλήρους θα αναγράφονται οι αριθμοί πρωτοκόλλου των αιτήσεων και όχι τα ονόματα. Πριν από την ημερομηνία έναρξης της βραχυχρόνιας αγοράς, βάσει του οριστικού καταλόγου κατόχων θέσεων που προκύπτει μετά από τη διαδικασία απόδοσης θέσεων μέσω έκδοσης προκήρυξης, εκδίδεται από τον φορέα λειτουργίας απόφαση έγκρισης συμμετοχής στην αγορά, η οποία αναρτάται στο Ο.Π.Σ.Π.Α., στην ιστοσελίδα και σε πίνακα ανακοινώσεων του φορέα λειτουργίας με μέριμνα του τελευταίου. 

Στην ανωτέρω απόφαση έγκρισης περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής: α) το ονοματεπώνυμο του πωλητή, β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, γ) τα είδη που διαθέτει προς πώληση στη βραχυχρόνια αγορά. 

Οι άδειες - εγκρίσεις συμμετοχής θα χορηγούνται από την Τρίτη 22-03-2022 έως την Τετάρτη 23-03- 2022 ( έως τις 15.00) από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Ναυπλιέων (οδός Δ.Κώνστα 12 ). 

Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται να μεταβιβασθούν, να εισφερθούν, να εκμισθωθούν ή να παραχωρηθούν κατά χρήση. Το αρμόδιο Τμήμα θα εκδώσει ανακοίνωση ,στην οποία θα αναφέρεται περίληψη της παρούσας 9 απόφασης που θα καλεί τους ενδιαφερομένους για τη συμμετοχή τους. 

ΣΤ . Καθορίζονται οι παρακάτω τιμές για κάθε θέση: 
- Επί της οδού 25ης Μαρτίου , το ποσό των 255,00 € για 4-μετρη θέση ή των 510,00€ για 8-μετρη θέση. 
- Επί της οδού Κύπρου το ποσό των 187,00 € για 4-μετρη θέση ή των 374,00€ για 8-μετρη θέση. 
- Επί των οδών Αχ. Παράσχου και Μιχ. Ιατρού το ποσό των 127,50 € για 4-μετρη θέση , ή των 255,00€ για 8-μετρη θέση. 
- Τα καταστήματα που επιθυμούν να κάνουν επιπλέον και χρήση του έμπροσθέν τους οδοστρώματος για προσωπική τους εκμετάλλευση και πάντα με προϊόντα που επιτρέπει η άδειά τους, δεν υποχρεούνται στην καταβολή τιμήματος. 
-Για τους μικροπωλητές που είναι Μέλη του Τοπικού Συλλόγου Μικροπωλητών «Ο Παλαμήδης», η τιμή θα είναι 153,00€ και δεν θα συμμετέχουν στην κλήρωση 
-Για την τοποθέτηση μικρών πάγκων (τραπεζάκια-βαλιτσάκια) ενός μέτρου(1μ.),στην διασταύρωση του Εργατικού Κέντρου και σε κάθε άλλη περίπτωση όπου μένει κενό του ενός (1) μέτρου , το τέλος θα είναι του ποσού των 85,00 € 
-Καταστήματα που πληρώνουν ήδη για χρήση κοινόχρηστου χώρου για όλο το έτος και θέλουν επί της προσόψεως τους να μην τοποθετηθούν πάγκοι , δεν υποχρεούνται σε καταβολή επιπλέον τιμήματος.

 Η κατάθεση του ποσού θα πραγματοποιείται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου για τους κατοίκους του με χρήση κάρτας , με επιταγή ή με ηλεκτρονική κατάθεση και για τους εκτός του Δήμου ενδιαφερομένους με ηλεκτρονική κατάθεση στον λογαριασμό του Δήμου με IBAN: GR 9501405400540002001000270 που τηρείται στην ΑLΡΗΑ ΒΑΝΚ από Παρασκευή 18/03/2022 έως και Τετάρτη 23/03/2022 . 

Επίσης, για τη διάθεση τυχόν κενών θέσεων σε επιλαχόντες και έκτακτους ενδιαφερόμενους, θα είναι δυνατή η κατάθεση του προβλεπόμενου ποσού με χρήση κάρτας απευθείας στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου την Πέμπτη 24/03/2022 και ώρα 12:00, ώστε να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις. 

Ζ. Για την τήρηση της τάξης υπεύθυνα είναι τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Αργολίδος και ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Η. Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις. Το αρμόδιο Τμήμα θα εκδώσει ανακοίνωση ,στην οποία θα αναφέρεται περίληψη της παρούσας απόφασης και θα καλεί τους ενδιαφερομένους για τη συμμετοχή τους. 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟ, 11/03/2022 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ