ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 3ου ΓΕΛ Άργους για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | | |
Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Άργος
Το 3ο ΓΕΛ Άργους την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Άργους-Μυκηνών «Μέγας Αλέξανδρος» στα πλαίσια του προγράμματος EPAS «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» τίμησε την «Ημέρα της Γυναίκας» με εκδήλωση προσανατολισμένη στην Ευρωπαϊκή οπτική για τη γυναίκα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν :
H κα Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ακροατές εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, για τις «Ευρωπαϊκές και Εθνικές Νομοθετικές Πρωτοβουλίες και Δράσεις για τη Γυναίκα »
Έκλεισε δε την ομιλία της, λέγοντας ότι: « Η προαγωγή της ισότητας των φύλων αποτελεί σήμερα και θα συνεχίσει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις και ότι η προσπάθεια για την επίτευξή της δεν είναι μια αφηρημένη έννοια και δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, μας αφορά όλες και όλους, γυναίκες και άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας, γιατί όλες και όλοι εμείς είμαστε που και με την ατομική στάση και συμπεριφορά μας μπορούμε να κάνουμε καθημερινά την ισότητα πράξη.»

Η κα Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος Σύμβουλος Εργασιακής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, Στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για το θεσμικό ρόλο του ΚΕΘΙ ο οποίος είναι η έρευνα και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην εργασία από την οπτική του φύλου αλλά και της ΄Εμφυλης Βίας. Στη συνέχεια η ομιλήτρια πραγματοποίησε στοχευμένη βιωματική δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα « Έμφυλης Βίας στην Εφηβική ηλικία » εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά της μη υγιούς σχέσης και στους τρόπους αντιμετώπισής της.
Ο κος Γεώργιος Δωροβίνης, Ιατρός με ειδικότητα στη Μαιευτική Γυναικολογία, Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ανέπτυξε το θέμα « ΕΕ και υγεία για τη γυναίκα». Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη των μεθόδων πρόληψης, εμβολιασμού και νοσηλείας μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και στη συνέχεια στην ΕΕ σε σχέση με το παρελθόν ενώ ενημερώθηκαν και πως πρέπει να φροντίζουν την υγεία τους σύμφωνα με την ηλικία τους .

Στην εκδήλωση ακούστηκε το ποίημα «Σημείο Αναγνωρίσεως Άγαλμα γυναίκας με δεμένα χέρια» της ποιήτριας Κικής Δημουλά, για τη γυναίκα που καθημερινά πασχίζει αιχμαλωτίζοντας ενίοτε και τα ίδια της τα θέλω στο σύνολο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. Επίσης ακούστηκε το μελοποιημένο ποίημα «Κορίτσι της Κερύνειας» της ποιήτριας Μαρίας Παναγιωτίδου, που επιλέχθηκε σημειολογικά για τις γυναίκες της Ουκρανίας, που βιώνουν σήμερα τις συνέπειες του πολέμου.
Την εκδήλωση τίμησαν η κα Θεοφιλοπούλου Αικατερίνη, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,ο κ. Σκούφης Παναγιώτης ,πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ , η κα Καχριμάνη Πένυ ,υπεύθυνη Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης Δήμου Άργους-Μυκηνών ,ο κ. Δελής Νίκος πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ του Δήμου Άργους- Μυκηνών και εκπαιδευτικοί.
Διαδικτυακά προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση το 2οΓΕΛ Ναυπλίου, το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου και το 2ο Γυμνάσιο Άργους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΚΕΔΑΜ.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ