ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Γ. Γκιόλας: Προκλητικά υπέρ της μεγάλης περιουσίας οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και πάλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | |
Γ. Γκιόλας
Μιλώντας στις 22 Μαρτίου 2022 στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας άσκησε έντονη κριτική για τις προτάσεις που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση σε σημαντικά θέματα όπως οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου και ο αποκλεισμός των μικρών αποσταγματοποιών σε τσίπουρο –τσικουδιά.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

*Για μία ακόμη φορά, οι θεαματικές και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ανακοινώσεις περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ αποδεικνύονται στοργική φροντίδα για τις μεγάλες ιδιοκτησίες και ψυχρά αδιάφορες για τις μικρές και μεσαίες. Στην πράξη, ουσιαστικό όφελος προκύπτει μόνο για τους κατέχοντες, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών με ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 1050 ευρώ/τμ, δεν θα δουν καμία ελάφρυνση. Μικρές μειώσεις της τάξης του 18-24% προβλέπεται για τα ακίνητα με αντικειμενική αξία από 1051 – 2000 ευρώ/τμ. ενώ οι εντυπωσιακές μειώσεις από 38 – 41% βολεύουν ξανά τους ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας από 2000 – 3000 ευρώ/τμ. Προκλητική η μείωση σε ποσοστό 17% ακόμη και για τις ακριβές ιδιοκτησίες, αξίας από 3001 έως 3500 ευρώ/τμ.

*Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τις αλλαγές που προβλέπονται παραμένει ανήμπορη να παρέμβει ώστε να προβλεφθούν φαινόμενα αθέμιτων συναλλαγών στην Χρηματαγορά και παραδείγματα όπως της Folli Follie αλλά και της ΔΕΗ, είναι αβέβαιο αν θα καταφέρουν να τα ελέγξουν.

*Ο αποκλεισμός των μικρών αποσταγματοποιών τσίπουρου και τσικουδιάς δίνεται δώρο στους μεγάλους παραγωγούς, εξαφανίζοντας ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας παράδοσης.

*Η θέσπιση μηδενικού συντελεστή στο πετρέλαιο κίνησης σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, αποκλείει τους συνταξιούχους, που κατά γενική διαπίστωση θα σταματήσουν να καλλιεργούν τη γη αφού τα έξοδα θα υπερκεράσουν τα έσοδα, με αποτέλεσμα η πρωτογενής παραγωγή να γίνεται συνεχώς πιο ελλειμματική.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ