ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Γήπεδο ποδοσφαίρου ολυμπιακών διαστάσεων στην Αργολίδα σε έκταση δωρεάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | | |
Μπάλα
Αποφάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου.


Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποδέχθηκε την δωρεά προς την Περιφέρεια ακινήτου συνολικής έκτασης 52.252 τ.μ. στην περιοχή της Δαλαμανάρας, στην Π.Ε. Αργολίδας, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία α) αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων των πολιτών και β) γηπέδου ποδοσφαίρου ολυμπιακών διαστάσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των νέων.

Ακόμα, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι, συμβολές οδών) με προϋπολογισμό και πίστωση 1.000.000 ευρώ, καθώς και β) του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για αναπλάσεις οδών από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού.

Προέβη επίσης η Οικονομική Επιτροπή α) στην ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έργο με δαπάνη 1.618.200 ευρώ μετά την έκπτωση και β) στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στην επαρχιακή οδό 32 στο τμήμα από την εθνική οδό και προς Χωρέμι – Απιδίτσα – Ισαρη – Βάστα.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων (πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής) για την παροχή υπηρεσιών ελέγχου των δακοπληθυσμών στους ελαιώνες της Αρκαδίας με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με προϋπολογισμό 105.479,17 ευρώ.

Τέλος, προέβη στην έγκριση διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όρων πρόσκλησης και επιτροπών για τη συμμετοχή, με προϋπολογισμό 81.557,28 ευρώ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση αγροδιατροφής Food – Εxpo_2022 που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο Αthens Metropolitan Expo, από 12 έως και 14 Μαρτίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ