ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Στις αρχές Ιουλίου θα επαναλειτουργήσει η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 π.μ. | |
Ισθμός
Τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), γνωστής ως “Υπερταμείο”.


Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της πιο πάνω εταιρείας, επαναβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας του Ισθμού, η οποία αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου.

Οσον αφορά στην Περιφέρεια, κατά τη σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι η εκ μέρους της κατασκευή της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Παράλληλα τονίστηκε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει την διαδικασία – έχοντας ήδη έτοιμη την σχετική μελέτη- για την κατασκευή πεζόδρομου στην δυτική πλευρά του καναλιού (στην Πελοπόννησο) και συγκεκριμένα από την γέφυρα μέχρι την Δίολκο, με υποδομές και για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, καθώς και φωτισμό.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει ακόμα, τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη -επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα-, όπως επίσης και την εκτεταμένη φύτευση στην περιοχή του Ισθμού, βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από την ΕΕΣΥΠ.

Από την πλευρά του, το “Υπερταμείο” θα παρουσιάσει -μέσα στον ερχόμενο Μάιο, πιθανότατα- το εκπονούμενο εκ μέρους του μάστερ πλαν, στο πλαίσιο του οποίου χωροθετούνται δύο μαρίνες και παράλληλα στον χερσαίο χώρο καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών με νερό και τρόφιμα -και εν γένει υποστήριξης-, ενώ θα προβλέπεται γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στην οποία ας σημειωθεί δεν θα χωροθετηθούν ξενοδοχεία και εστιατόρια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ