ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Πάσχα με μάσκες και πιστοποιητικά - Καμία άρση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. | | |
Πάσχα με μάσκες και πιστοποιητικά
Το κύμα της Όμικρον 2, που έφερε αύξηση σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία, κρατά τους επιστήμονες σε εγρήγορση. Η επιφυλακτικότητα τους αποδεικνύεται από τη σημερινή τους απόφαση να μην προχωρήσουν σε νέα άρση μέτρων το Πάσχα και μέχρι το τέλος Απριλίου.


Η Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε την Τετάρτη (30/3) για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες αποφάνθηκε, πως δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε καμία άρση μέτρων τουλάχιστον ως την Πρωτομαγιά!

Τι σημαίνει αυτό; Πως Πάσχα θα περάσουμε φέτος με τα -όποια- μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα… αποχωριστούμε (ούτε) το φετινό Πάσχα.

Η συζήτηση χαλάρωσης των μέτρων έχει στο επίκεντρο: την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, την κατάργηση της υποχρεωτικότητας να γίνονται τεστ αλλά και της υποχρεωτικής καραντίνας όταν κάποιος νοσεί με κορονοϊό.

Η συζήτηση, πάντως, είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί σε μία μόλις ημέρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άλλωστε έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ