ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Καιρός: Λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | |
Λασποβροχές και νέα θερμή εισβολή
Στον καιρό των επόμενων ημερών που θα έχει αφρικανική σκόνη, λασποβροχές αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας αναφέρθηκε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το πρωί στο Open, εξηγώντας ότι τα φαινόμενα αυτά οφείλονται στα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την περιοχή της κεντρικής μεσογείου και τα βόρεια της Αφρικής.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά σηκώνουν αφρικανική σκόνη και φέρνουν λασποβροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ «θα δούμε και πιο υψηλές θερμοκρασίες προς την Παρασκευή για την ανατολική και νότια Ελλάδα της τάξης των 27 βαθμών Κελσίου οι οποίες σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης θα φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου».

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος «ο αεροχείμαρρος από την περιοχή της Αφρικής στρέφεται προς τα βόρεια και τα βορειοανατολικά και σηκώνει διαταραχές βαρομετρικά χαμηλά οδηγώντας τα προς τη χώρα μας».

Αύριο, Πέμπτη, τελευταία ημέρα του Μαρτίου, σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα έχουμε αρκετές βροχές και λασποβροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και έτσι θα οδηγηθούμε μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με κατά διαστήματα νεφελώδη καιρό.

«Από τη νέα εβδομάδα αναμένουμε νέο κύμα θερμών αερίων μαζών, προσοχή στη λασποβροχή» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ