ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

“Agòn”: Διαδραστική βιωματική δράση μαθητών ευρωπαϊκών σχολείων στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | | | |
“Agòn”
Ο Valentino Berton, Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “European Festival of Ancient Greece” από τις 3 έως τις 10 Απριλίου 2022 καλωσόρισε Ολλανδούς, Έλληνες, Ιταλούς μαθητές και καθηγητές στους πιο επιβλητικούς ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους.
Στόχος τους είναι να προωθήσουν, κάτω από ένα λογοτεχνικό-καλλιτεχνικό φως, στην επόμενη γενιά την ανθρώπινη και πολιτιστική κληρονομιά, με ιδιαίτερη προσοχή στην ελληνική, που βρίσκεται στο θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της δημοκρατίας.
Παρουσίασαν το νέο έργο τους με τίτλο “Agòn” η ιδέα του οποίου είναι να δημιουργήσει μια ιστορική διαδρομή (από τα βιβλία στην πραγματικότητα), ένα δίκτυο μεταξύ των πόλεων που φιλοξενούσαν τους αγώνες (καλλιτεχνικούς και αθλητικούς) στην αρχαιότητα, μέσα από τα λόγια διανοούμενων της εποχής.
Το έργο έδωσε την ευκαιρία, να προσεγγίσουν πολλούς ιστορικούς καλλιτεχνικούς κλάδους (εργαστήρια) στα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν διαδραστικές - βιωματικές εμπειρίες και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες.
Για το λόγο αυτό έχουν υποβάλει την αίτησή σε κάθε Εφορεία αρχαιοτήτων, για επίσκεψη και πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στους ακόλουθους αρχαιολογικούς χώρους: Δελφοί, Ολυμπία, Νεμέα, Άργος, Κόρινθος, Αθήνα.
Η δράση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Άργους Μυκηνών ήταν η αφορμή για να μοιραστούν ιδέες και να συναντήσουν συμμετέχοντες διαφορετικών χωρών και πολιτισμών για την ενίσχυση της ταυτότητας της ευρωπαϊκής κοινότητας και την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς προς τις νέες ευρωπαϊκές γενιές.
Σε αυτή την διαδραστική βιωματική δράση οι μαθητές του “Agòn” είχαν την συνεργασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, της ΚΕΔΑΜ, των μαθητών ξεναγών της Α’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Άργους: Σταυριάνας Μυλωνά, Ταξιάρχη Κοσμά, Χρύσας Μπούνου, Παρασκευής Καπετάνου, Γιώργου Λειβαδίτη και της υπεύθυνης καθηγήτριά τους Πένυς Καχριμάνη.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ
Παναγιώτης Σκούφης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ