ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Μήνυμα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Άργους - Μυκηνών για την Πρωτομαγιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | | |
1η Μάη
Η 1η του Μάη του 2022 βρίσκει την ανθρωπότητα σε μια αβεβαιότητα που επιβάλλεται από τις πολεμοκάπηλες επεμβάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.

 Ταυτόχρονα η κατάσταση των εργαζομένων αλλά και εμάς των συνταξιούχων επιδεινώνεται. 

Οι κερδοσκόποι, εκμεταλλευόμενοι κάθε ανώμαλη συγκυρία, εξανεμίζουν τις συντάξεις μας. Τα θεμελιώδη κοινωνικά μας δικαιώματα για δωρεάν δημόσια υγεία και για αξιοπρεπή διαβίωση φαλκιδεύονται και οδηγούμαστε σε μια πορεία φτωχοποίησης και αβέβαιης διαβίωσης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης σε όλους όσους αγωνίστηκαν και πότισαν με ιδρώτα και αίμα το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια ζωή με ασφαλή και σίγουρη εργασία. Τιμάμε αυτούς που αποτελούν φάρο, για ζωή χωρίς εξαρτήσεις κι επιβολές, με ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες δουλειάς. Τιμάμε και θυμόμαστε τους εργάτες του Σικάγο, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, τους εκτελεσθέντες στην Καισαριανή και όλους τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία.

Τα τελευταία, ειδικά, 15 χρόνια, μια σειρά αντεργατικών και αντισυνταξιοδοτικών νόμων καθήλωσαν τους συνταξιούχους σε μια υποβαθμισμένη συνθήκη, για την αποτίναξη της οποίας απαιτείται επίμονος αγώνας, συσπείρωση, ενότητα και επαγρύπνηση.

Εμείς οι πολιτικοί συνταξιούχοι της Αργολίδας, συμμετέχουμε σε κάθε ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση, μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις, για διεκδίκηση της αξιοπρεπούς οικονομικής διαβίωσής μας, για την ισότιμη μεταχείριση των συνταξιούχων, για ουσιαστικές αυξήσεις των συντάξεών μας που πλήττονται από την ακρίβεια, για την άμεση έκδοση των συντάξεων, για τη χορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, για πραγματικές επικουρικές συντάξεις, για δωρεάν παροχές υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, όπως αρμόζει σε κάθε κράτος πολιτισμένο, σε κάθε κράτος πρόνοιας, όπως αρμόζει στους συνταξιούχους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα κι έσωσαν την πατρίδα από την χρεοκοπία.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 
Νίκος Καρδαράκος 

 Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Μπάρλας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ