ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Αργολίδα: Το Κεφαλάρι στο Άργος γιορτάζει την Ζωοδόχο Πηγή (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | |
Ζωοδόχος Πηγή
Mε μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα τιμάται η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Κεφαλάρι του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 28 Απριλίου ,τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου πλαισιωμένου από ιερείς από την ευρύτερη περιοχή. 
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Κεφαλαριώτισσας στο χωριό, παρουσία των τοπικών αρχών. 
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Ι. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ.Σχοινοχωρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, Μ. Ρέσκος και Γ. Σαρρής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Σκούφης, ο Πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών Τ. Χειβιδόπουλος,  Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος.
Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου είναι ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της Αργολίδας. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. 
Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική  και το δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον. 
Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις 28 Μαΐου του 1918. Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ