ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Με πρωτότυπο πείραμα συμμετέχει το 1o Λύκειο Άργους στο Διαγωνισμό EOES

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:04:00 μ.μ. | |
διαγωνισμός μαθητικός
Τριμελής ομάδα μαθητών της Β΄ τάξης του 1ου Λυκείου Άργους (Δανιήλ Καλιντσιούκ, Δανάη Κολοβού και Μυρτώ Γιαννακούλη ) συμμετείχε με ένα πρωτότυπο πείραμα που συνδυάζει τις γνώσεις τους στη Χημεία και στη Βιολογία, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιντεοσκοπημένων Πειραμάτων που διοργανώνει το επιστημονικό σωματείο ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε και υποστηρίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και στον οποίο συμμετείχαν 93 σχολικές μονάδες. 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μια μέθοδος διαχωρισμού των φυσικών συστατικών που υπάρχουν στο σπανάκι στηριζόμενη στις φυσικές ιδιότητες τους και με χρήση αναλυτικών τεχνικών. Ένα εντυπωσιακό πείραμα που μας μαρτυρά πόσο κοντά είναι η επιστήμη στην καθημερινότητα μας


Η EOES είναι ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών(Φυσική – Χημεία – Βιολογία, που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο 2020 από 20 χώρες– μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου). 

Οι δύο ομάδες μαθητών που θα επιλεγούν πανελλαδικά θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science – EOES)
Την προετοιμασία, επίβλεψη και καθοδήγηση των μαθητών ανέλαβαν οι καθηγήτριες Σταθόγιαννη Μαρία-Βιολόγος και Ιερασία Τριανταφυλλίδη –Χημικός.
 
Η Σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Άργους συγχαίρει τους μαθητές και τις καθηγήτριες της σχολικής μονάδας και τους εύχεται από καρδιάς Καλή Επιτυχία !!!

Λένα Παπαθανασίου
Διευθύντρια 1ου Λυκείου Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ