ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η 33χρονη δικηγόρος Αγγελική Κοντοθανάση για Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | | |
Αγγελική Κοντοθανάση
Καθαρό μήνυμα ανανέωσης (ηλικιακής και όχι μόνο) στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έστειλαν οι 180.000 ψηφοφόροι που προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 80-90% είναι τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις. Ενώ από αυτούς πάνω από τους μισούς είναι κάτω των 40 ετών. «Η ανανέωση είναι τεράστια, δείχνει ότι η νέα γενιά μπήκε στα όργανα για να τρέξει το νέο ΠΑΣΟΚ» λένε ενθουσιασμένα κομματικά στελέχη.

Οι εσωκομματικοί συσχετισμοί

Όσον αφορά στους συσχετισμούς τα πράγματα έχουν ως εξής: Τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών δεν προσφέρονται απολύτως για ασφαλή συμπεράσματα καθώς εμφιλοχωρούν και αυτοδιοικητικά, τοπικά, προσωπικά και άλλα κριτήρια. Ωστόσο καταγράφεται - όπως αναμενόταν - καθαρή επικράτηση των «προεδρικών». 

Στις περισσότερες από τις 60 περιφέρειες στη χώρα επικράτησαν στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις οι υποστηρικτές Ανδρουλάκη, έναντι 8 που κέρδισαν οι παπανδρεϊκοί και ορισμένων όπου νίκησαν στελέχη που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο. 

Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι πανελλαδικά αύξησαν το ποσοστό τους και πήραν μεγαλύτερο από το 33,3% που είχε συγκεντρώσει ο πρώην πρωθυπουργός στο β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι γραμματείς Ν.Ε. και Δ.Ε. θα εκλεγούν επόμενο διάστημα μετά από σύγκληση των οργάνων.

Στους συνέδρους (135 σύνολο) τα πράγματα είναι πιο καθαρά καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη αποτυπώνει την επικράτηση της σε ποσοστά 65-70%.

Αναλυτικά ανά περιφέρεια τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής:

Λεκανοπέδιο

Α’ Αθήνας:
Η πλευρά Ανδρουλάκη είχε την πλειοψηφία με 8 άτομα, 4 εξέλεξαν οι παπανδρεϊκοί και 3 ο Γερουλάνος. Γραμματέας αναμένεται να εκλεγεί ο Μανώλης Μποτζάκης.

Βόρειος Τομέας Αθήνας:
Εκεί οι συσχετισμοί έχουν ως εξής: 6 εξέλεξαν οι ανδρουλακικοί, επίσης 6 οι παπανδρεϊκοί υπό την καθοδήγηση της Έφης Χαλάτση και 3 ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περιοχή. Πιθανότερος για γραμματέας είναι ο 38χρονος μηχανικός Χάρης Μπελτεγρής.

Νότια Αθήνα: Οι συσχετισμοί είναι 6 ανδρουλακικοί (υπό τον Στέφανο Ξεκαλάκη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής), 6 παπανδρεϊκοί (υπό την παπανδρεϊκή Τόνια Αντωνίου που είναι βουλευτής) και 3 που πρόσκεινται στο Παύλο Χρηστίδη ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή. Για γραμματέας ΝΕ φαίνεται ότι θα υποστηριχθεί ο Θανάσης Κλιάσιος οικονομολόγος 34 ετών

Δυτική Αθήνα:
Η πλευρά Ανδρουλάκη εξέλεξε 8 μέλη, οι παπανδρεϊκοί 3+1 (με σημαντική υποστήριξη του Μιχάλη Καρχιμάκη που πολιτεύεται στην περιοχή) και 3 η πλευρά Λοβέρδου υπό την βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου. Για γραμματέας προαλείφεται ο 40άρης Δημήτρης Κατσαρός, μηχανικός στο επάγγελμα.

Ανατολική Αττική:
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γραμματέας του ΚΙΝΑΛ ο οποίος στήριξε Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές και θα είναι υποψήφιος βουλευτής εκεί εξέλεξε 8 άτομα, 6 ο Ανδρουλάκης και 1 ο Λοβέρδος.

Βόρεια Αττική:
Επίσης έχουν την πλειοψηφία οι παπανδρεϊκοί υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Στην 11μελή ΝΕ εξελέγησαν 6 της πλευράς Παπανδρέου, 4 του Ανδρουλάκης και 1 του Α. Λοβέρδου.

Δυτική Αττική: Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη εκεί η εξέλιξη είναι αμφίβολη ακόμη καθώς εκκρεμεί η εκκαθάριση μιας κάλπης στον Ασπρόπυργο. Στα 11 μέλη της ΝΕ οι παπανδρεϊκοί εξέλεξαν 5, ο Ανδρουλάκης 4 και 2 ο Λοβέρδος.

Πειραιάς

Α’ Πειραιά: Επικράτησαν οι υποψήφιοι του Ν. Ανδρουλάκη και γραμματέας θα εκλεγεί σε συμφωνία με όλες τις εσωκομματικές τάσεις.

Β’ Πειραιά : Επικράτησαν οι παπανδρεϊκοί καθαρά εκλέγοντας 7 στους 15. Ενώ δύο εξέλεξε ο Α. Λοβέρδος.

Θεσσαλονίκη

Α ΄Θεσσαλονίκης: Μεγάλη πλειοψηφία των ανδρουλακικών, 4 εξέλεξε η πλευρά Παπανδρέου και 2 Λοβέρδου. Για γραμματέας προορίζεται ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης της γενιάς των σαραντάρηδων, καθηγητής με φροντιστήρια στον ιδιωτικό τομέα.

Β’ Θεσσαλονίκης: Πλειοψήφησαν οι προεδρικοί με τον Κώστα Κοκολάκη να προαλείφεται για γραμματέας της Ν.Ε.

Κρήτη

Ηράκλειο:
Στον τόπο καταγωγής του Νίκου Ανδρουλάκη κυριάρχησαν οι προεδρικοί εκλέγοντας 10 μέλη έναντι 5 που υποστηρίχθηκαν από τον παπανδρεϊκό Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο 36χρονος Λάμπρος Αντωνόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο real estate προαλείφεται για γραμματέας.

Ρέθυμνο: Η πλευρά Ανδρουλάκη πήρε την πλειοψηφία. Γραμματέας φαίνεται ότι θα παραμείνει ο γεννηματικός Μιχάλης Σαρρής.

Χανιά: Εκεί υπήρξε επικράτηση ανδρουλακικών ωστόσο υπάρχει προσώρας αβεβαιότητα για το ποιος θα επιλεγεί ως γραμματέας. Παίζουν τα ονόματα του αντιδημάρχου Νικηφοράκη και της νυν γραμματέως της ΝΕ Χαριτάκη.

Λασίθι: Η πλευρά Ανδρουλάκη κάνει λόγο για ισοψηφία 4-4-1 και αβέβαιο αποτέλεσμα που θα κριθεί με κλήρωση για τον γραμματέα, ενώ η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι στην 9μελή Ν.Ε. εξέλεξαν τους 5 οι οποίοι και θα προτείνουν τον Γιώργο Μπελούκα.

Πελοπόννησος

Αχαΐα: Εκεί οι παπανδρεϊκοί λένε ότι εξέλεξαν 8 έναντι 7 των ανδρουλακικών και θα προτείνουν τον Θανάση Γιανναδάκη για γραμματέα Ν.Ε. Οι προεδρικοί μιλούν για ισοπαλία 7-7 και το αποτέλεσμα θα κρίνει η ψήφος ενός μέλους, η οποία έχει δεσμευτεί να στηρίξει τον 35χρονο οικονομολόγο Νίκο Μοίραλη.

Ηλεία: Κυριάρχησαν οι υποστηρικτές του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη που εκλέγεται βουλευτής. Για γραμματέας προαλείφεται ο Δημήτρης Βάλαρης, που ηλικιακά ανήκει στη γενιά των Ανδρουλάκη-Κατρίνη.

Αργολίδα: Επικράτηση Ανδρουλάκη με 6-5. Η 33χρονη δικηγόρος Αγγελική Κοντοθανάση προορίζεται για γραμματέας.

Μεσσηνία: Πλειοψηφία για τους προεδρικούς. Ο Γιάννης Νικολακόπουλος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας 36 ετών θα είναι ο νέος γραμματέας.

Κορίνθια:
Νίκη για τους ανδρουλακικούς, για γραμματέας προαλείφεται ο 36χρονος Θάνος Θεοχάρης που ασχολείεται με την κοινωνικής διοίκηση.

Αρκαδία: Συντριπτική νίκη προεδρικών, υπό την καθοδήγηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής της περιοχής.

Λακωνία: Εκεί κυριάρχησαν στελέχη που πρόσκεινται στον βουλευτή Λ. Γρηγοράκο που εσωκομματικά είχε στηρίξει Λοβέρδο και ανδρουλακικοί, Οι παπανδρεϊκοί εξέλεξαν 4. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος θα προταθεί για γραμματέας της ΝΕ.

Μακεδονία:

Κιλκίς: Στη Ν.Ε. και στις δύο Δ.Ε. «αναμετρήθηκαν» οι Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Φραγγίδης (νυν βουλευτής) Το αποτέλεσμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Πιερία: Επικράτηση προεδρικών με τον 42χρονο γιατρό Χρήστο Στεφόπουλο να προαλείφεται για επόμενος γραμματέας ΝΕ.

Πέλλα: Επίσης κέρδισε την πλειοψηφία η πλευρά Ανδρουλάκη. Ο 34χρονος μηχανικός Παντελής Μάρκου πάει για γραμματέας.

Θεσσαλία


Λάρισα:
Η ομάδα των παπανδρεϊκών υπό τους Μιχάλη Τολίκα, Φράντζη Σαμαρίνα και Στέλιο Τσάκαλο πήραν τη νομαρχιακή με 9-5.

Τρίκαλα:
Στα χέρια Ανδρουλάκη κατά πλειοψηφία (6-5), γραμματέας πηγαίνει ο Γιάννης Τρυγώνης 36 ετών.

Καρδίτσα:
Εκεί αναμετρήθηκαν δύο ανδρουλακικοί και κέρδισαν άνευ αντιπάλου. Για γραμματέας προαλείφεται ο Νίκος Γαννιάς τοπογράφος μηχανικός 36 ετών.

Μαγνήσια: Νίκη για την πλευρά Ανδρουλάκη, θα εκλεγεί γραμματέας ο Νίκος Πολίτης.

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη


Καβάλα: επικράτησαν οι προεδρικοί, για γραμματέας της Ν.Ε προαλείφεται ο Κάρολος Παπαδόπουλος γιος του παλιού τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ξάνθη: Πλειοψήφησαν οι προεδρικοί, για γραμματέας προορίζεται η δασκάλα Ελένη Δοξακάκη που κάνει ενισχυτική διδασκαλία σε μειονοτικά σχολεία.

Ροδόπη: Υπερίσχυσαν οι ανδρουλακικοί. Για γραμματέας προορίζεται ο Νότης Χαραλαμπίδης, δικηγόρος νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Έβρος: Με μεγάλη πλειοψηφία επικράτησε η πλευρά Ανδρουλάκη. Ο 34χρονος οικονομολόγος Γιάννης Αρχοντάκης θα είναι γραμματέας της ΝΕ.

Ήπειρος

Γιάννενα:
Εκεί οι ανδρουλακικοί έπαιξαν… χωρίς αντίπαλο κερδίζοντας συντριπτικά πάνω από 10 μέλη της Ν.Ε. Για γραμματέας προαλείφεται ο 42χρονος Βασίλης Γαρδίκος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Ζίτσας.

Πρέβεζα: Η πλευρά Ανδρουλάκη εξέλεξε 4, οι παπανδρεϊκοί 2, η πλευρά Λοβέρδου 2 και 1 Χρηστίδης. Πλειοψηφία έχουν οι ανδρουλακικοί. Φαίνεται ότι θα εκλεγεί γραμματέας που στην εσωκομματική μάχη είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Άρτα: Η πλευρά Ανδρουλάκη υποστηρίζει ότι κέρδισε την πλειοψηφία και προορίζουν για γραμματέα το στέλεχος της νεότερης γενιάς Γιώργο Θωμά, μηχανικό, ελεύθερο επαγγελματία. Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι εξέλεξε εκείνη 7 έναντι 4 των ανδρουλακικών και για γραμματέα προορίζουν τον κ. Σερέτη.

Θεσπρωτία : Άλλη μια περιφέρεια που κέρδισε η πλευρά Ανδρουλάκη. Ο 40άρης εκπαιδευτικός Γιάννης Γεωργίου φέρεται να είναι ο επόμενος γραμματέας της ΝΕ.

Νησιά


Βόρεια Δωδεκάνησα: Πλειοψήφησε η πλευρά Ανδρουλάκη, για γραμματέας πηγαίνει ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής.

Νότια Δωδεκάνησα:
Κυριάρχησαν οι προεδρικοί και ο 36χρονος δικηγόρος Νικηφόρος Παπανικόλας προαλείφεται για γραμματέας της ΝΕ

Σάμος: Πλειοψήφισαν οι παπανδρεϊκοί οι οποίοι θα στηρίξουν για γραμματέα της ΝΕ τον Γιώργο Γαϊτανή

Λέσβος: Η πλευρά Παπανδρέου πήρε την πλειοψηφία, για γραμματέας προορίζεται ο Γιώργος Γιαννουλέλης.

Κέρκυρα: Ακόμη δεν είναι σαφές το αποτέλεσμα, επικρατεί αβεβαιότητα λόγω των τοπικών χαρακτηριστικών της αναμέτρησης.

Κεφαλονιά: Φαίνεται ότι θα παραμείνει ο ίδιος γραμματέας, Λευτέρης Κρητικός ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές είχε υποστηρίξει Γερουλάνο.

Λευκάδα: Πλειοψηφία 4-3 υπέρ Ανδρουλάκη.

Αιτωλοακαρνανία: Εκεί επικρατεί «ισορροπία τρόμου με 6-6-1. Ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που στήριξε Λοβέρδο έπαιξε σημαντικό ρόλο. Για γραμματέας επιχειρεί να εκλεγεί ο παπανδρεϊκός Γιώργος Ζήσιμος.

Εύβοια: Οι ανδρουλακικοί εξασφάλισαν άνετη πλειοψηφία εκλέγοντας πάνω από 9 στα 15 μέλη της ΝΔ. Γραμματέας θα είναι ο 39χρονος Δημήτρης Παπαβασιλείου μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ