ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ανδριανός: Να εξεταστεί η δυνατότητα εισαγωγής όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. |
Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε από κοινού με άλλους Βουλευτές του κόμματος στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα τη δυνατότητα εισαγωγής όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. H ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, η προστασία του περιβάλλοντος με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η τόνωση του γεωργικού εισοδήματος με τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και η προστασία των αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης αποτελούν τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης μας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Το Υπομέτρο 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» του ΠΑΑ 2014-2020 το οποίο προκηρύχθηκε 20.12.2017, είχε ως στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά όλους τους αγρότες προκείμενου να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους αλλά και τις συνθήκες εργασίας τους. Επιπλέον, με την αναφερόμενη δράση επιδιωκόταν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η επίτευξη της βελτίωσης του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο υπομέτρο ήταν αρκετά μεγάλη καθώς παρόμοια δράση είχε αρκετά χρόνια να υλοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση για ένταξη περισσότεροι από όσοι είχαν προβλεφθεί με βάση την αρχική χρηματοδότηση της δράσης. Έτσι, αρκετοί από τους ενδιαφερομένους δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην παρούσα δράση ενώ πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και βρίσκονται στις λίστες των επιλαχόντων.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Αν αναλογισθούμε την πρόσφατη κρίση ακρίβειας την οποία αντιμετωπίζουμε όλοι μας και η οποία πλήττει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, προτίθεστε να δημιουργήσετε το θεσμικό πλαίσιο έτσι ώστε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια νέα πρόσκληση;
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ