ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δυο περιστατικά με πυρκαγιά και προσάραξη σε σκάφη στην Αίγινα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | | | |
Λιμενικό
Περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σημειώθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου σε ερασιτεχνικό σκάφος με όνομα ΄΄ΙΩΑΝΝΑ-ΕΛΙΣΑΒΕΤ'', χωρίς επιβαίνοντες στο λιμάνι Πέρδικας στην Αίγινα.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου διαπίστωσαν πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε από ιδιώτες, καθώς επίσης και από τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε παραπλήσια σκάφη.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

Επίσης τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας  η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από το Λιμενικό Φυλάκιο Αγκιστρίου για προσάραξη του επιβατηγού τουριστικού σκάφους “ΑΓΕΡΑΣ”, με δύο  επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή “Μύλοι” στο νησί  του Αγκιστρίου.

Στην περιοχή έσπευσε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ δια ξηράς όπου περισυνέλεξε τους δύο επιβαίνοντες, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Εν συνεχεία μετέβει στο σημείο και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” το οποίο αποκόλλησε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το σκάφος σε λιμένα Μεγαλοχωρίου Αγκιστρίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας, που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΕΡΑΣ” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ