ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. | | |
Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους
Πρόσφατα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους. Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες διαπιστώθηκε ότι, ένα από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό είναι η υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

 Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει αύξηση του προσωπικού, με μόνιμες θέσεις στην υπηρεσία, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Οι πυροσβέστες τόνισαν με έμφαση το γεγονός ότι κατά τη θερινή περίοδο η καταπόνηση των πυροσβεστών είναι μεγάλη. Την κατάσταση επιδεινώνει η έλλειψη προσωπικού, καθώς και οι πολλές ώρες παραμονής στα συμβάντα με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια των πυροσβεστών. Όλα τα παραπάνω επιβαρύνει επιπρόσθετα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών βρίσκεται ανάμεσα στα σαράντα οκτώ (48) με σαράντα εννιά (49) έτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αφού τρεις (3) από τους τέσσερεις (4) εποχικούς πυροσβέστες μετακινήθηκαν στην νεοσύστατη υπηρεσία του νέου σώματος «δασοκομάντος». Επίσης , από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους μετατέθηκαν δέκα επτά (17) πυροσβέστες αλλά ήρθαν μόλις δέκα (10), δηλαδή υπήρξε μείωση κατά δέκα (10) πυροσβέστες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που δημιουργεί στους πυροσβέστες ο νέος Κανονισμός Μεταθέσεων σύμφωνα με το νόμο 4662/2020. Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την διάρκεια πυρκαγιών ή άλλων επιχειρησιακών συμβάντων, μετακινεί τους πυροσβέστες σε άλλους νομούς, πολλά χιλιόμετρα μακριά, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα για το προσωπικό και οι ώρες εργασίας πολλές φορές να ξεπερνούν τα δύο οκτάωρα.

Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Άργους, πέρα από την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού χρειάζεται και η άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Γ΄ Τάξη που είναι σήμερα σε Β΄ ή και Α’ Τάξης Σταθμό, ώστε να υπάρξει ενίσχυση της δύναμης του προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

-Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Άργους.

- Την άμεση αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους σε Β΄ ή Α΄ Τάξης Σταθμό.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παφίλης Θανάσης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ