ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δ. Κωστούρος: "Ο Δήμος Ναυπλιέων προσπαθεί να εισαγάγει το ποδήλατο στη ζωή των συμπολιτών και των επισκεπτών μας"

Δ. Κωστούρος
Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ένα προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που η χρήση του συμβάλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.

Με το ποδήλατο μετακινούμαστε γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόστος, βελτιώνουμε την υγεία μας προστατεύουμε το περιβάλλον και μειώνουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος έκανε την παρακάτω δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: "Ο Δήμος Ναυπλιέων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εισαγάγει το ποδήλατο στη ζωή των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.
 
Ετοιμάζουμε τον πρώτο ποδήλατο δρόμο μήκους 1600 m που μέσω αυτού θα μπορούν οι ποδηλάτες με ασφάλεια να φτάνουν στον πεζόδρομο της βασιλέως Κωσταντίνου και από κει έως και την παραλία. Ήδη εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο οι μελέτες για δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πόλη. 

Αυτά είναι κομμάτια του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας που εκπονείται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα ρότα βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας μέσα από τη δημιουργία στο προσεχές διάστημα ενός σύγχρονου δικτύου ποδηλατοδρόμων.
 
Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε την πόλη του Ναυπλίου να γίνει ακόμα ομορφότερη με καλύτερες, βιώσιμες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους ώστε να κινούμαστε διαφορετικά, αθόρυβα, χωρίς ρύπανση, καθαρά και με έναν τρόπο που βοηθάει και την υγεία μας και το πορτοφόλι μας.

Η ενεργειακή κρίση και το υψηλό κόστος των μετακινήσεων (αν και αρνητικά γεγονότα) ας αποτελέσουν και αυτά αφορμές για να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ