ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας εξορμά στην Ναυπακτία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. | | |
Σεργουλοπόταμος
Μονοήμερη εξόρμηση πραγματοποιεί η Βουνοπαρέα Αργολίδας στην Ναυπακτία την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Ο λόγος για το καλά κρυμμένο φαράγγι της Σεργούλας και τον Σεργουλοπόταμο που το διατρέχει, σχηματίζοντας ένα σύμπλεγμα από φυσικές πισίνες και καταρράκτες σ’ ένα πανέμορφο τοπίο με μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Η δραστηριότητα περιλαμβάνει δύο σκέλη και πιο συγκεκριμένα:

1ο σκέλος: Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 06:00 το πρωί και από το Άργος στις 06:30, με προορισμό το χωριό Τρίκορφο Ναυπακτίας και πιο συγκεκριμένα την Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου, Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ όπου από εκεί θα ξεκινήσουμε την κατάβαση μας σε σκιερό μονοπάτι που μας κατεβάζει στον ποταμό Μόρνο περνώντας από το εντυπωσιακό τοξωτό γεφύρι με την ονομασία Κεφαλογέφυρο. Στη συνέχεια θα μπούμε στην κοίτη του ποταμού για ακόμη 3χλμ. ποταμοδιάσχισης.

2ο σκέλος: Θα πεζοπορήσουμε στον Σεργουλοπόταμο, μέσα στην κοίτη του, κάνοντας ανέβασμα στο επιβλητικό φαράγγι μέχρι τις πηγές του, στην κατάφυτη τοποθεσία «Φλέβα» και από εκεί επιστροφή στη θάλασσα για αποθεραπεία.

Η Βουνοπαρέα Αργολίδας, σας προσκαλεί να απολαύσουμε μαζί και αυτή την δραστηριότητα, να πεζοπορήσουμε κατά μήκος αλλά και μέσα στην κοίτη του Σεργουλοπόταμου, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από στενά περάσματα, λαξευμένους βράχους που σχηματίζουν σταλακτίτες όπως το Πάντα Βρέχει, σε μωβ και πράσινους χρωματισμούς, να παίξουμε με το νερό, να κάνουμε τις βουτιές μας στους καταρράκτες και να απολαύσουμε το τοπίο.

Στη συνέχεια θα κατέβουμε στη παραλία της Σεργούλας, ένα μαγευτικό ψαροχώρι στην παραλιακή Φωκίδα, κοντά στην πανέμορφη Ναύπακτο, πνιγμένο από αιωνόβια πλατάνια και αναβλύζοντα νερά για να απολαύσουμε τη θάλασσα, το τσιπουράκι και το γεύμα μας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για όσους επιθυμούν, να επισκεφθούμε το πανέμορφο νησάκι του Κορινθιακού, Τριζόνια, περνώντας με βαρκάκι.

Τέλος κατά την επιστροφή μας, θα πραγματοποιηθεί σύντομη στάση στη Ναύπακτο.

· Πληροφορίες διαδρομών:

1ο σκέλος: Υ.Δ.: Κατάβαση 400μ., Ω. Π.: περίπου 2 ώρες, Απόσταση: 6χλμ.
2ο σκέλος: Υ.Δ.: 100μ., Ω. Π.: περίπου 3 ώρες, ανάλογα την δυναμική της ομάδας και τις στάσεις που θα κάνουμε, Απόσταση: 4 χλμ. με την επιστροφή.
Β.Δ.: Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
Η όλη δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι σχετικά εύκολες ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

· Παροχές δραστηριότητας:

-Μεταφορά από Άργος και Ναύπλιο με λεωφορείο
-Έμπειροι συνοδοί βουνού
-Πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%

· Απαραίτητος εξοπλισμός:

Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο, σακούλα απορριμμάτων, αλλαξιές ρούχων.
Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επίσης απαραίτητα πετσέτα, μαγιό και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα βραχούν.

· Πληροφορίες:

Η Βουνοπαρέα συνιστά σε όλους τη χρήση μάσκας κατά την παραμονή μας σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την πραγματοποίηση rapid ή self test 24 ώρες πριν την συμμετοχή στην εκάστοτε δραστηριότητα, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων.

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι το Σάββατο 2 Ιουλίου, στον λογαριασμό (GR8801713080006308010142535) με αναγραφή αιτιολογίας “ΣΕΡΓΟΥΛΑ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την δραστηριότητα καλέστε στο τηλέφωνο 6972705070: Σπύρος Τότσικας.

Φωτογραφία Βουνοπαρέα Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ