ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ομιλία στο Ανυφί Αργολίδας: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:35:00 μ.μ. | | | |
Ομιλία στο Ανυφί Αργολίδας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 26/6, η σύσκεψη-συζήτηση της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ στο Ανυφί Αργολίδας, με θέμα, «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής». Στην σύσκεψη μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Ρίζος Μαρούδας αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ο κίνδυνος ενός πιο γενικευμένου πολέμου είναι ορατός. Για αυτό το λόγο χρειάζεται εγρήγορση, να ενταθεί η πάλη του λαού ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για την απεμπλοκή της χώρας, για να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου».
Έπειτα, αναφέρθηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα που συντόνισαν τον αγώνα τους για την επιβίωση. Αφού σημείωσε πως μόνο το ΚΚΕ στήριξε τα αιτήματα αλλά και τις μορφές πάλης, ανέδειξε την σημασία που έχει η ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Τόνισε πως μόνο μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα και όχι με την αναμονή ή την εναπόθεση της ελπίδας σε κάποιον σωτήρα μπορούν οι αγρότες να παίρνουν ανάσα επιβίωσης.
Στη συνέχεια, ανέδειξε τις επιπτώσεις που έχει στους βιοπαλαιστές αγρότες αλλά και στην ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού, η ΚΑΠ της ΕΕ και η πλήρης υποταγή της παραγωγής στην κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων.
Κλείνοντας, παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή, τονίζοντας ότι «η εργατική-λαϊκή εξουσία, θα αξιοποιεί πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ο βιοπαλαιστής αγρότης θα ζει πολύ καλύτερα, ενταγμένος εθελοντικά στη συνεταιριστική αγροτική παραγωγή, η οποία θα συνδέεται με την κοινωνικοποιημένη βιομηχανία, το κρατικό εμπόριο θα εξασφαλίζει τιμές, υποδομές, προστασία από φυσικά φαινόμενα, δίνοντας οριστικά τέλος στο βάσανο της επιβίωσης, που σήμερα αποτελεί ατομική και όχι κοινωνική υπόθεση και ευθύνη». Σε αυτή τη βάση επισήμανε την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ